1/25

Οικόπεδο προς Πώληση

ΜηλιέςΕπαρ.Οδ. Αγριάς-Μηλεών 265, Αγ. Γεώργιος Νηλείας 373 00, Ελλ
€ 89.000
1.558 m²

Σημείωση

Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2024
Περιγραφή

κωδικός: 396

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1.558 τ.μ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΗΛΙΟΥ
Η αναφαίρετη θέα του, ο προσανατολισμός του και το κλίμα της περιοχής, το καθιστούν ιδανικό για ανέγερση εξοχικής κατοικίας.
Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό σε απόσταση περίπου 20xλμ. ανατολικά από τον Βόλο, ανάμεσα στον Άγιο Βλάσιο και τις Πινακάτες. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένος σε δύο ράχες, προστατευμένος από τον βοριά, με τρεις ρεματιές να τον αυλακώνουν, πνιγμένος στο πράσινο και με πολύ ωραία θέα στον Παγασητικό.
Στην κεντρική πλατεία, πλάι στο δρόμο, δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ένα νεότερο κτίσμα του 1980, που αντικατέστησε την παλιά που υπήρχε η οποία καταστράφηκε στο σεισμό του 1955. Πολλά λιθανάγλυφα από τον διάκοσμο της παλιάς εκκλησίας, ενσωματώθηκαν στους εξωτερικούς τοίχους του νέου ναού. Στην πλατεία επίσης μπροστά στον ναό στήθηκε σχετικά πρόσφατα το 1990 το μνημείο πεσόντων του χωριού, έργο του ντόπιου γλύπτη Νικόλα (Παυλόπουλου).
Περισσότερα έργα του καλλιτέχνη μπορείτε να θαυμάσετε στο αρχοντικό στην επάνω μεριά της πλατείας, όπου στεγάζεται από το 1992 το Μουσείο Γλύπτη Νικόλα (ανοιχτό από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. τηλ.: 24280 93100).
Σε ότι αφορά το τουριστικό κομμάτι, ο Άγιος Γεώργιος βρισκόταν στο παρελθόν στη σκιά της Βυζίτσας και των Μηλέων. Τα τελευταία χρόνια όμως και ιδιαίτερα μετά από την αξιόλογη δουλειά που γίνεται, ο Άγιος Γεώργιος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη λάμψη και ζωντάνια, και γίνεται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Κεντρικού Πηλίου, με όλη την απαραίτητη υποδομή για τη φιλοξενία επισκεπτών.
Αξίζει αν βρεθείτε στον Άγιο Γεώργιο να κατηφορίσετε τον δρόμο προς τον Άγιο Βλάσιο, και να επισκεφτείτε μέσω της διασταύρωσης που υπάρχει, τη Μονή Ταξιαρχών. Πότε ακριβώς ιδρύθηκε αυτό το Μοναστήρι, κανείς δε γνωρίζει (σώζεται χαραγμένη η χρονολογία 1764 πάνω από την πόρτα του καθολικού, αλλά θα πρέπει να είναι παλιότερο), ούτε ποιος έφτιαξε το υπέροχο ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο του, ούτε ποιος αγιογράφησε με τόση τέχνη το εσωτερικό. Το 1976, μετατράπηκε σε γυναικεία Μονή.
Στην KTISIS Σύμβουλοι Ακινήτων, μπορείτε να απολαύσετε την ΝΕΑ υπηρεσία ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ για αγορά ακινήτου ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, γρήγορα, αξιόπιστα και με το καλύτερο επιτόκιο της αγοράς !
Χαρακτηριστικά
Συμβόλαιο
Πώληση
Τύπος
Οικόπεδο
Εμβαδόν
1.558 m²
Πρόσβαση από/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
Άλλα χαρακτηριστικά
  • Προσανατολισμός νότος, δύση
Πληροφορίες τιμής
Τιμή
€ 89.000
Τιμή ανά m²
57 €/m²
Ανακαλύψτε κάθε γωνιά του ακινήτου
+22 φωτογραφίες
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον αγγελιοδότη