1/18

Μονοκατοικία Επ. Οδός Χανίων Αυλωναρίου-Οκτωνιάς, Κύμη-Αλιβέρι 34009, Κέντρο, Αυλώνα Εύβοιας

Αυλώνα ΕύβοιαςΕπ. Οδός Χανίων Αυλωναρίου-Οκτωνιάς, Κύμη-Αλιβέρι 34009
€ 210.000
5+ δωμάτια
255 m²
3+ μπάνια
Όχι Ανελκυστήρας
Μπαλκόνι
Επιπλωμένο

Σημείωση

Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2024
Περιγραφή

κωδικός: EK-5102029

Το Αυλωνάρι είναι κωμόπολη, χαρακτηρισμένη οικιστικά ως παραδοσιακός οικισμός, έδρα του ομώνυμου Διαμερίσματος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, σε απόσταση 10 km από τη Μουρτερή, που είναι η μεγαλύτερη συνεχής παραλία της Εύβοιας και τα λιμανάκια Κάλαμος, Κορασίδα, Καλάμι . Είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο, που περιβάλλεται από δύο μικρά ποτάμια με πλούσια βλάστηση, κυρίως από πλατάνια.

Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικοί οικισμοί και στη αρχαιότητα
υπήρξε έντονη δραστηριότητα με εποικισμούς στη Σικελία. Τα παλαιότερα
ιστορικά μνημεία που διατηρούνται ακόμη στο Αυλωνάρι είναι ο μεσαιωνικός
πύργος στην κορυφή του λόφου και η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, που
χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι κτισμένη πάνω σε ερείπια αρχαίου
ναού της Αρτέμιδος.
Ο οικισμός δεν προσφέρεται για τουρισμό, δεν παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες, πρακτικά πρόκειται για περιοχή αμιγούς κατοικίας. Σε αντίθεση με τις παραλιακές εγκαταστάσεις, η ζωή κυλά αυτόνομα όλες τις εποχές του χρόνου, με την αγορά σε επαφή αλλά εκτός οικιστικής ζώνης.
Τοποθεσία συγκροτήματος: Βρίσκεται στη σκιά του ενετικού πύργου από το οποίο απέχει 40 μέτρα. Είναι ενσωματωμένο με την παλαιότατη οικιστική πλευρά του χωριού, μέσα στα γραφικά λιθόκτιστα σοκάκια.
Αποτελείται από το κυρίως σπίτι το οποίο είναι διώροφο με εσωτερική ξύλινη σκάλα και από δύο
λιθόκτιστους ξενώνες.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από την περιοχή, με σεβασμό στην παράδοσή της και σε ισορροπία με τις σύγχρονες ανάγκες.
Σημειώνεται ότι η οικίες αυτές είναι κτισμένες με παχύτατες λιθοδομές και έτσι είναι ανθεκτικές στις κρύες και θερμές εποχές του χρόνου. Το πλεονέκτημα των σπιτιών αυτών είναι ότι βρίσκονται στην καρδιά ενός παραδοσιακού και ήσυχου ελληνικού χωριού και πολυ κοντά στις μαγευτικές παραλίες του νησιού της Εύβοιας. Οι παραλίες αυτές μάλιστα στης ανατολική και την δυτική πλευρά του νησιού δεν απέχουν πάνω από 8-10 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ήσυχη διαμονή και ταυτόχρονα θαλασσινή διασκέδαση στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Α’ Ξενώνας
Ο πρώτος ξενώνας έχει εμβαδόν 28τ.μ. και βρίσκεται στον ίδιο μικρό πλινθόκτιστο δρομίσκο. Περιέχει ένα μεγάλο πέτρινο τζάκι, μικρή κουζίνα και ένα ευρύχωρο μπάνιο. Και αυτός ο ξενώνας διατίθεται με τα έπιπλά του. Μπροστά από τον ξενώνα βρίσκεται ένα πιστό αντίγραφο μιας παλαιάς πλινθόκτιστης βρύσης.

Β’ Ξενώνας
Σε απόσταση πέντε μέτρων στο ίδιο σοκάκι υπάρχει ένας δεύτερος ξενώνας 48 τ.μ. που αποτελεί ένα αυτόνομο λιθόκτιστο οίκημα και περιλαμβάνει αρκετά μεγάλη κουζίνα, ευρύχωρο μπάνιο, μεγάλο πέτρινο τζάκι και είναι επιπλωμένος με μοντέρνα έπιπλα και χαλιά.

Διόροφη κυρίως κατοικία
Διαθέτει δύο κύριες εισόδους:
Η μία, από την πλευρά του οικισμού, στο γραφικό λιθόστρωτο δρομάκι, οδηγεί στο ισόγειο. Η δεύτερη είσοδος από την πλευρά του πύργου, οδηγεί στον πρώτο όροφο.
Είσοδοι ισογείου από δρομάκι

Ισόγειο
Στο ισόγειο του σπιτιού υπάρχει είναι μεγάλο υπνοδωμάτιο με ντουλάπες και μπάνιο. Ακριβώς δίπλα υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο φιλοξενίας ξένων η υπνοδωμάτιο , ένα δεύτερο μπάνιο και αποθήκη κάτω από την σκάλα .

Όροφος (ισόγειο από την είσοδο του πύργου)
Περιέχει ένα μεγάλο ανισόπεδο σαλόνι καθιστικό με μεγάλο τζάκι και έπιπλα τα οποία διατίθενται μαζί με το σπίτι. Στον επάνω όροφο υπάρχει μία μεγάλη μοντέρνα κουζίνα με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, που και αυτές διατίθενται. Η πρόσβαση στη βεράντα γίνεται και από την κουζίνα και από το σαλόνι.

Τα σπίτια αυτά αποκτήθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τον ίδιο επειδή απείχαν μόνο 150
χιλιόμετρα από την Αθήνα – την μόνιμη κατοικία του – ώστε να μπορεί να συνδυάζει με τους φίλους του το στρες της πρωτεύουσας με την απολαυστική χαλαρότητα του ελληνικού χωριού.
Χαρακτηριστικά
Τύπος
Μονοκατοικία | Πολυτελές ακίνητο
Συμβόλαιο
Πώληση
Όροφος
Ισόγειο
Σύνολο ορόφων
2
Ανελκυστήρας
Όχι
Εμβαδόν
255 m²
Δωμάτια
5+
Υπνοδωμάτια
4
Μπάνια
3+
Επιπλωμένο
Ναι
Μπαλκόνι
Ναι
Γκαράζ, χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικό
Άλλα χαρακτηριστικά
  • Εξωτερικά κουφώματα με διπλό τζάμι / Ξύλο
  • Εξωτερική έκθεση
  • Πόρτα ασφαλείας
  • Τζάκι
  • Εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας
Πληροφορίες τιμής
Τιμή
€ 210.000
Τιμή ανά m²
824 €/m²
Ενεργειακή απόδοση
  • Έτος κατασκευής

    1950
  • Κατάσταση

    Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
  • Ενεργειακή πιστοποίηση

    Εκκρεμεί πιστοποίηση
Ανακαλύψτε κάθε γωνιά του ακινήτου
+15 φωτογραφίες
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον αγγελιοδότη