1/12

Μονοκατοικία 360 τμ, Θυμαράκια, Αττική

Αττική
€ 330.000
5+ δωμάτια
360 m²
3+ μπάνια
Όχι Ανελκυστήρας
Μπαλκόνι
Αποθήκη

Σημείωση

Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024
Περιγραφή

κωδικός: W-02V3W1

Η εξαίρετη αυτή μονοκατοικία αριστοκρατικής ομορφιάς είναι μια τέλεια ευκαιρία για κάθε αγοραστή που αναζητά τη φινέτσα και την αρχοντιά στην Αθήνα. Με εμβαδόν 360 τ.μ. και χτισμένη το 1924, αποπνέει την αύρα της αριστοκρατίας της εποχής εκείνης σε μια γειτονιά της Αθήνας, που ξεχώριζε για τα αρχοντικά της.
Είναι ψηλοτάβανο, με μεγάλα φωτεινά δωμάτια επενδυμένα με ξύλινο πάτωμα. Στο ακίνητο μπαίνει κανείς ανεβαίνοντας μία ξύλινη σκάλα προθαλάμου, όπου συναντά τον κοινόχρηστο χώρο - δωμάτιο. Στη συνέχεια συναντά τους χώρους του γραφείου και των υπνοδωματίων και το σαλόνι με την τραπεζαρία. Στην τραπεζαρία υπάρχει και εσωτερικό παράθυρο που κοιτά στην πίσω πλευρά του σπιτιού (ακάλυπτος - φωταγωγός). Το υπερυψωμένο ισόγειο αυτό διαθέτει μια άνετη κουζίνα, ένα μπάνιο και ένα W.C. για τους επισκέπτες. Μια πόρτα στο διάδρομο βγάζει στην εσωτερική σκάλα (σιδερένια) του σπιτιού. Από την κουζίνα μπορεί κανείς να βγει στην πίσω αυλή με επίσης σιδερένια σκάλα και να ανεβαίνει στο δεύτερο επίπεδο, όπου υπάρχουν 2 διαφορετικά δωμάτια και κατόπιν στο πλυσταριό με τη μεγάλη -καθαρή ταράτσα, είτε κατεβαίνει στο ημιυπόγειο ξεχωριστό διαμέρισμα του σπιτιού, όπου υπάρχουν αντίστοιχα υπνοδωμάτια, κοινόχρηστος χώρος, κουζίνα και μπάνιο. Το σπίτι αυτό μπορεί να έχει διαφορετικές επενδυτικές χρήσεις, είτε ως χώρος βραχυχρόνιας μίσθωσης, χώρος εστίασης, γραφεία, ή φυσικά ως ένα νέο σπίτι ή διαμερίσματα. Αυτό το μοναδικό ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα μεταφοράς και στον ηλεκτρικό, όπως και στην Εθνική οδό.
Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης βρίσκεται υπό έκδοση.

Περιγραφή Τοποθεσίας

Τα Κάτω Πατήσια έχουν ως κύριο οδικό άξονα τηνοδό Αχαρνώναντί της Πατησίων. Ορίζονται στα βόρεια-βορειοανατολικά από τα Άνω Πατήσια, στα ανατολικά από την Κυψέλη, νότια από τονΆγιο Νικόλαο, νοτιοδυτικά από ταΘυμαράκιακαι ταΣεπόλια, δυτικά από τον ποταμό Κηφισό και την τοποθεσίαΤρεις Γέφυρες, όπου ηΕθνική Οδός Αθηνών-Λαμίαςπερνά πάνω από τον Κηφισό. Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Όπλων πήρε το προσωνύμιό της επειδή μόνο εδώ ο Άγιος Δημήτριος εικονίζεται ένοπλος. Για αυτό και η στενή της περιοχή ονομάστηκεΌπλαήΣτα όπλα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, κατά τη διάρκεια τουΑγώνα του 1821μια ομάδα αγωνιστών που είχε καταλύσει στον ναό για τη νύχτα, ξύπνησε ξαφνικά από μία φωνή: «Στα όπλα!». Σηκώθηκαν και μόλις πρόλαβαν να αποκρούσουν μία τουρκική επίθεση. Αργότερα, όταν ρωτήθηκαν μεταξύ τους, βρέθηκε ότι όλοι κοιμόντουσαν την ώρα που είχε ακουστεί η φωνή. Απέδωσαν λοιπόν τη φωνή σε θαύμα τουΑγίου Δημητρίου. Μια συνοικία πολυ πολιτισμική με απλό χαρακτήρα γειτονιάς.
Χαρακτηριστικά
Τύπος
Μονοκατοικία
Συμβόλαιο
Πώληση | Επενδυτικό
Σύνολο ορόφων
2
Ανελκυστήρας
Όχι
Εμβαδόν
360 m²
Δωμάτια
5+
Υπνοδωμάτια
6
Μπάνια
3+
Επιπλωμένο
Όχι
Μπαλκόνι
Ναι
Θέρμανση
Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Άλλα χαρακτηριστικά
  • Εξωτερικά πλαίσια τζάμι / ξύλο
  • Εξωτερική έκθεση
Πληροφορίες τιμής
Τιμή
€ 330.000
Τιμή ανά m²
917 €/m²
Ενεργειακή απόδοση
  • Έτος κατασκευής

    1924
  • Θέρμανση

    Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
  • Ενεργειακή πιστοποίηση

    Εκκρεμεί πιστοποίηση
Ανακαλύψτε κάθε γωνιά του ακινήτου
+9 φωτογραφίες
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον αγγελιοδότη