1/25

Μονοκατοικία κατηχωρι, Κατωχώρι, Πορταριά

ΠορταριάΚΑΤΗΧΩΡΙ
€ 400.000
5+ δωμάτια
410 m²
3+ μπάνια
Όχι Ανελκυστήρας
Μπαλκόνι

Σημείωση

Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024
Περιγραφή

κωδικός: katichori

Μοναδικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αισθητικής αρχοντικό 3ων επιπέδων συνολικού εμβαδού 410τμ μέσα σε ανεξάρτητο εντός σχεδίου οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 967τμ. στο Κατηχώρι του Πηλίου.
Το ακίνητο εφάπτεται σε δημοτικό δρόμο, διαθέτει εύκολη πρόσβαση αυτ/του και 2 θέσεις στάθμευσης.
Κατασκευάστηκε το 1850 και ανακαινίσθηκε πλήρως το 1979 με απόλυτο σεβασμό ως προς την αρχική μορφή του, οπότε και λειτούργησε ως ξενώνας (με άδεια του ΕΟΤ) έως το 2004
Το πάνω επίπεδο αποτελείται από έναν κεντρικό χώρο υποδοχής - καθιστικό με έξοδο σε μπαλκόνι, όπου γύρω του αναπτύσσονται 3υ/δ (το ένα με τζάκι) και 2 μπάνια με προθάλαμο.
Το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο ακολουθείται και στα άλλα δύο επίπεδα, άρα συνολικά διαθέτει 9υ/δ και 6 μπάνια.
Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, "ντύθηκε" εξωτερικά από πλέγμα με μπετό πλάτους 30εκ. ώστε να σταθεροποιήσει και να προστατεύσει το ακίνητο και έπεσε "πλάκα" με μόνωση όπου πάνω της δημιουργήθηκε η νέα στέγη με πλάκες Πηλίου, με αποτέλεσμα να θωρακίσει το σύνολο και από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία.
Ακόμη διαθέτει ενεργειακά ξύλινα κουφώματα με διπλά τζάμια, ευρύχωρη πλακόστρωτη αυλή, μεγάλο κήπο με δυνατότητες περαιτέρω διαμόρφωσης, θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, αποθήκη, δεξαμενή νερού, νοτιοανατολικό προσανατολισμό, απίστευτη πανοραμική θέα προς το Πήλιο και τον Παγασητικό.
Στο χώρο του οικοπέδου υπάρχει επίσης δεύτερο κτίσμα που λειτουργούσε ως χώρος προετοιμασίας και σερβιρίσματος πρωινού, καθώς και ένα επιπλέον 2όροφο πέτρινο οίκημα εμβαδού 50τμ περίπου έκαστος όροφος, (50χ2=100τμ) το οποίο δεν έχει ανακαινισθεί, μα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους.
Πρόκειται για μία πολύ αξιοπρεπή και ιδιαίτερη στο είδος της πρόταση επενδυτικού χαρακτήρα, μιας και ο αριθμός των εναπομεινάντων παρόμοιων κτηρίων έχει μειωθεί πολύ λόγω της συστηματικής εγκατάλειψης της συντριπτικής πλειοψηφίας τους.
Θα μπορούσε λοιπόν να λειτουργήσει πάλι με κάποιας μορφής παραδοσιακό ξενώνα, ή με οιαδήποτε άλλη χρήση κατοικίας ή μη.
Το ακίνητο παραμένει κλειστό τα τελευταία 15 έτη, οπότε χρήζει σχετικής φροντίδας.
New Age Real Estate

Το γραφείο μας εξειδικεύεται στις αγοραπωλησίες αλλά και στις ενοικιάσεις ακινήτων τόσο στον Ν. Μαγνησίας όπου βρίσκεται η έδρα μας αλλά και οπουδήποτε στην Ελλάδα μέσω των συνεργασιών μας με επώνυμα κτηματομεσιτικά γραφεία της κάθε περιοχής. Με τη βοήθεια των συνεργατών μας: μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φροντίζουμε, εξασφαλίζουμε και παρέχουμε τη διαφάνεια και τον επαγγελματισμό σε κάθε πράξη μας. Ακόμη κύριο μέλημά μας είναι κάθε ακίνητο πριν τη διάθεσή του προς πώληση, να έχει προσεκτικά ελεγχθεί και αξιολογηθεί σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς και τις διατάξεις (πολεοδομικούς - νομικούς – συμβολαιογραφικούς) με σκοπό την ασφαλή μεταβίβασή του. Ακόμη η συνεχής και καθημερινή επαφής μας με την αγορά μας δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς εκτίμησης κάθε ακινήτου αναλογιζόμενοι πάντοτε την εκάστοτε εποχή αλλά και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Το γραφείο μας βρίσκεται Ιάσονος 104 στο Βόλο και λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 ως τις 14.00 και 18.00 ως τις 21.00 email: newagevolos@gmail.com Τηλ. Επικοινωνίας 24210 02144 και 6941556044 .
Ακόμη μπορείτε να μας βρείτε στο site www.newagerealestate.gr
Χαρακτηριστικά
Τύπος
Μονοκατοικία
Συμβόλαιο
Πώληση
Όροφος
3
Σύνολο ορόφων
3
Ανελκυστήρας
Όχι
Εμβαδόν
410 m²
Δωμάτια
5+
Υπνοδωμάτια
9
Μπάνια
3+
Επιπλωμένο
Όχι
Μπαλκόνι
Ναι
Γκαράζ, χώροι στάθμευσης
1 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
Θέρμανση
Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Άλλα χαρακτηριστικά
  • Εξωτερική έκθεση
  • Τζάκι
Πληροφορίες τιμής
Τιμή
€ 400.000
Τιμή ανά m²
976 €/m²
Ενεργειακή απόδοση
  • Έτος κατασκευής

    1850
  • Κατάσταση

    Χρήζει ανακαίνισης
  • Θέρμανση

    Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
  • Ενεργειακή πιστοποίηση

    Εκκρεμεί πιστοποίηση
Ανακαλύψτε κάθε γωνιά του ακινήτου
+22 φωτογραφίες
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον αγγελιοδότη