1/25

Einfamilienhaus 535 m², ausgezeichneter Zustand, Ano Kipseli - Evelpidon, Kipseli

Kipseli
€ 900.000
535 m²
Aufzug
Balkon
Keller

Notiz

Anzeige aktualisiert am: 24.08.2024
Beschreibung

Referenz: W-02S707

Παρουσιάζεται μοναδική Αθηναϊκή αρχοντική οικία της δεκαετίας του 1920 σε εξαιρετική θέση μεταξύ της συνοικίας της Βικτώριας και της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Σε οικόπεδο 340 τμ ορθώνεται η παλιά αριστοκρατική οικία σε τρία επίπεδα. Στο ημιυπόγειο επίπεδο 170 τμ εκτείνονται οι βοηθητικοι χωροι του σπιτιού που βρίσκονται οι αποθήκες, οι εγκαταστασεις θερμανσης και οι παλιές κουζίνες του σπιτιού σε άμεση επικοινωνία με τον κήπο του σπιτιού. Ο ισόγειος όροφος περίπου 230 τμ παρέχει τους χώρους υποδοχής και δεξιώσεων σύμφωνα με τις αστικές ανάγκες της εποχής των αρχών του περασμένου αιώνα. Στον πρώτο όροφο σε περίπου 130 τμ βρίσκονται οι κρεβατοκάμαρες και τα υπνοδωμάτια δωμάτια του σπιτιού τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες του νέου ιδιοκτήτη έχοντας κοινή βεράντα 100 τμ με ανοιχτή θέα στην πόλη και τα γειτονικά κτίρια. Το κτήριο ανακαινίστηκε το 1994. Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι υπό έκδοση.

Η συνοικία της Κυψέλης αναπτύχθηκε το 1930 με την οικοδόμηση οικογενειακών σπιτιών και την πρώτη αρχιτεκτονική Bauhaus, Art Deco και μοντερνισμού στην Αθήνα. Ήταν μια από τις πιό Αριστοκρατικές περιοχές υψηλού επιπέδου για να ζήσει κανείς.
Στη δεκαετία του 1980 η αγορά ακινήτων στην Κυψέλη παρουσίασε πτώση, καθώς πολλοί κάτοικοι μετακόμισαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Γύρω στο 2009, η Κυψέλη ανακαλύφθηκε ξανά. Ένα διεθνές και κοσμοπολίτικο κίνημα που έφερε η δραστηριότητα της Airbnb, άρχισε να δίνει και πάλι ζωή στην αγορά ακινήτων φέρνοντας νέους κατοίκους στην περιοχή. Οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται και η επικείμενη γραμμή του μετρό θα αυξήσει περαιτέρω την αξία των ακινήτων. Η Κυψέλη έχει γίνει μια ανερχόμενη περιοχή της Αθήνας, ως μια ζωντανή συνοικία - γειτονιά με καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα και έντονη νυχτερινή ζωή. Η Κυψέλη προσφέρει μια ζεστή γειτονιά, πολιτιστικής ποικιλομορφίας και προοδευτικής κοινωνικής δραστηριότητας. Η κεντρική αγορά της Κυψέλης, η διαχρονικά όμορφη Φωκίωνος Νέγρη, πλέον πεζόδρομος και η διαχρονικη Πατησιων που επανερχεται ως ενας απο τους πιο ανερχομενους δρομους της πολης.
Merkmale
Art
Einfamilienhaus | Luxusimmobilienklasse
Vertrag
Verkauf | Zinsgrundstück
Etage
Erdgeschoss
Stockwerke im Gebäude
3
Aufzug
Ja
Fläche
535 m²
Möbliert
Nein
Balkon
Ja
Heizung
Zentralheizung, methan betrieben
Andere Merkmale
  • Kamin
  • Straßenseite
Preisinformationen
Preis
€ 900.000
Preis pro m²
1.682 €/m²
Energieeffizienz
  • Baujahr

    1920
  • Zustand

    Modernisiert
  • Heizung

    Zentralheizung, methan betrieben
  • Energieausweis

    Auf Zertifizierung wartend
Entdecken Sie jeden Winkel des Anwesens
+22 Fotos
Zusätzliche Optionen

Inserenten kontaktieren