1/23

Einfamilienhaus 130 m², Renovierung notwendig, Amiras, Viannos

Viannos
€ 75.000
130 m²
Nein Aufzug

Notiz

Anzeige aktualisiert am: 12.07.2024
Beschreibung

Referenz: 5143

Πωλείται παλιά ισόγεια κατοικία στο χωριό Αμιράς νότια του Ν. Ηρακλείου – Κρήτη – Χώρα Ελλάδα – Τιμή πώλησης 75.000,00 ευρώ .

Θέση σπιτιού : 35° 2'35.02"Β, 25°26'44.84"Α

Ένα παλαιό κτίσμα σε ένα χωριό με έντονη ιστορία . . Η τοποθεσία του κτιρίου είναι επί του κεντρικού δρόμου του χωριού πράγμα το οποίο του δίνει το πλεονέκτημα να είναι άμεσα προσβάσιμο από οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν οικοδομικά υλικά για την ανακατασκευή του .

Γενικά Χαρακτηριστικά Ακινήτου.
Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι είναι συνολικής επιφάνειας 552 τ.μ.
Το σπίτι είναι επιφάνειας 130,00 τ.μ . Περίπου 552,00 τ.μ είναι ο περιβάλλον χώρος του σπιτιού το οποίο στην υφιστάμενη κατάσταση αποτελείται από ελαιόδεντρα . Υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης υπέροχου κήπου αποτελούμενος από οπωροκηπευτικά.
Έτος Κατασκευής 1960 περίπου
Υπάρχει ρεύμα και νερό .
Όλα τα ανοίγματα του σπιτιού είναι από Νότο/Ανατολή και Δύση . Επίσης υπάρχουν είσοδοι από όλες πλευρές εκτός από την Βόρεια .
Το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό χωριό της περιοχή την Ανω Βιάννο στο οποίο υπάρχουν κέντρο υγείας , τράπεζες , καταστήματα , super market , σχολεία .
Τα Αμιρά όπως και άλλα κοντινά χωριά περιμετρικά της Βιάννου δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα κατά την γερμανική κατοχή πράγμα το οποίο είναι εγγεγραμμένο στα ιστορικά βιβλία και για το οποίο έχουν φτιαχτεί μνημεία προς τιμή εκείνων που έχασαν την ζωή του εκείνη την περίοδο.

Δυνατότητα εκμετάλλευσης Ακινήτου : Η εταιρία At Second Chance προτείνει το συγκεκριμένο ακίνητο:
Για ιδία χρήση για ανθρώπους που θέλουν να αποτραβηχτούν σε μια ήσυχη τοποθεσία εκμεταλλευόμενος την φύση 100% . Για εκείνους που τους αρέσει και αγαπούν την ιστορία της Κρήτης και έχουν όνειρο ζωή να κατοικήσουν μόνιμα σε χωριά τα οποία έχουν έντονη ιστορία. Το ακίνητο αυτό έχει πολλές δυνατότητες αναδιαμορφώνοντας το.
Επενδυτικά . Αγοράζοντας το και ανακατασκευάζοντας το με σκοπό την μίσθωση χειμώνα – καλοκαίρι λόγω της ορεινής τοποθεσίας του αλλά επίσης επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (km) από πολύ γνωστές παραλίες όπως Άρβη , Τέρτσα, Ψαρή Φοράδα . Ακόμα σε κοντινή απόσταση περίπου 40 χλμ. από το χωριό θα φτιαχτεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2024 και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή

Περιγραφή Περιοχής
Στον δήμο Βιάννου, στις νότιες πλαγιές του όρους Δίκτη, σε υψόμετρο 680μ, σε μια περιοχή πυκνόφυτη από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα βρίσκεται ο Αμιράς ή τα Αμιρά. Το δημοτικό διαμέρισμα απαρτίζεται από τον Αμιρά και τον παραθαλάσσιο οικισμό Άρβη. Συνολικά, στους οικισμούς μένουν 850 κάτοικοι. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια πρώιμων κηπευτικών.Στον οικισμό βρίσκεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.Το χωριό πιθανόν να χτίστηκε επί Αραβοκρατίας (βλ. ονομασία).Κατά την Γερμανική κατοχή και συγκεκριμένα το Σεπτέμβρη του 1943 στο χωριό σφαγιάστηκαν 114 κάτοικοι από τους ναζί. Την ίδια τύχη είχαν και πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών. Η εκτέλεση έγινε σε αντίποινα της πανωλεθρίας των Ναζί στην περιοχή της Κάτω Σύμης.
Merkmale
Art
Einfamilienhaus
Vertrag
Verkauf
Etage
Erdgeschoss
Aufzug
Nein
Fläche
130 m²
Möbliert
Nein
Andere Merkmale
  • Straßenseite
Preisinformationen
Preis
€ 75.000
Preis pro m²
577 €/m²
Energieeffizienz
  • Zustand

    Renovierung notwendig
  • Energieausweis

    Auf Zertifizierung wartend
Entdecken Sie jeden Winkel des Anwesens
+20 Fotos
Zusätzliche Optionen

Inserenten kontaktieren