Εξωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Υπνοδωμάτιο
Κουζίνα
Σκάλα
Εσωτερικοι χώροι
Σαλόνι
Σαλόνι
Εσωτερικοι χώροι
Υπνοδωμάτιο
Σαλόνι
Υπνοδωμάτιο
Μπάνιο
Εξωτερικοι χώροι
Εξωτερικοι χώροι
Εξωτερικοι χώροι
Εξωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
1/25
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι

Einfamilienvilla Ερμιόνη, Zentrum, Ermioni

ErmioniΕρμιόνη
€ 2.500.000
5+ Zimmer
341 m²
2 Badezimmer
Nein Aufzug
Balkon
Möbliert
Keller

Notiz

Anzeige aktualisiert am: 29.08.2024
Beschreibung

Referenz: 1092928

Μέσα σε ένα μαγευτικό κτήμα 21.365 τ.μ., στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου απέναντι από την Ύδρα, βρίσκεται μια διώροφη βίλα 341 τ.μ., αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού ως "διατηρητέο μνημείο - έργο τέχνης "(με ΦΕΚ).
Η βίλα, χτισμένη στα τέλη του 19ου αιώνα από την οικογένεια Λεούση και Ιταλό αρχιτέκτονα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των επαύλεων της εποχής , με μοναδικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Με την σοφία των μαστόρων της εποχής έφτιαξαν ένα σπίτι με χοντρούς πέτρινους τοίχους, ψηλοτάβανα δωμάτια και ζωγραφισμένα ταβάνια . Η οικία αυτή μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αν και πλήρως ανακαινισμένη, διατηρεί την αίγλη, και την αυθεντική ομορφιά της εποχής εκείνης.
Στο ισόγειο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, εντυπωσιακό σαλόνι, τραπεζαρία, χολ, μπάνιο, κουζίνα με υπόγεια στέρνα ,βεράντα με θέα στο απέραντο πράσινο του κτήματος και δύο αποθήκες . Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τέσσερα ακόμα υπνοδωμάτια, μεγάλο χολ, ένα μπάνιο και τρεις βεράντες με μαγευτική θέα στην ιδιοκτησία. Η βίλα φιλοξενεί έπιπλα-αντίκες μεγάλης αξίας, τα οποία χρονολογούνται από το 1900. Αυτά τα κομμάτια, σε εξαιρετική κατάσταση, προσθέτουν στο εσωτερικό της ένα αίσθημα διαχρονικής κομψότητας και μαρτυρούν την πλούσια ιστορία του ακινήτου.

Η ιστορία της βίλας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια Λεούση, οι οποίοι υπήρξαν ευεργέτες της Ύδρας και της Ερμιόνης και πολύ επιτυχημένοι έμποροι στην Αμερική. Επίσης ήταν οι πρώτοι που με τα πλοία τους συνέδεσαν ακτοπλοϊκώς την ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου με τον Πειραιά. Η συγκεκριμένη θέση που επιλέχτηκε να κτιστεί η καλοκαιρινή τους κατοικία δεν ήταν τυχαία. Στο σημείο που χτίστηκε υπάρχει ρεύμα από την είσοδο του κόλπου της Ερμιόνης (ανατολική πρόσθια όψη οικίας) με το φαράγγι Καταφύκι (δυτική οπίσθια όψη οικίας). Από τότε που χτίστηκε στα τέλη του 1800 αλλά και μέχρι σήμερα (από τους απογόνους - την οικογένεια Καραμάνου), η βίλα χρησιμοποιείται ως εξοχική κατοικία.

Το κτήμα (21.365 τ.μ.) που περιέχει την βίλα (341 τ.μ.) βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία. Ξεκινά στα τελευταία σπίτια του παραθαλάσσιου χωριού της Ερμιόνης και εφάπτεται δυτικά με τον δημόσιο δρόμο Ερμιόνης - Πόρου και ανατολικά με επαρχιακό δρόμο. Υπάρχουν 600 ρίζες ελαιόδεντρων και αιωνόβια πεύκα Περιτοιχίζεται από πέτρινη ψηλή μάντρα, είναι όλο επίπεδο και φυτεμένο, με πλήρες αρδευτικό σύστημα από ιδιόκτητο πηγάδι. Επίσης στο κτήμα υπάρχει και ένα δεύτερο κτίσμα το οποίο χρησίμευε ως κατοικία επιστάτη και σήμερα χρήζει ολικής ανακαίνισης. Βρίσκεται 5 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι της Ερμιόνης και τη νέα μαρίνα που κατασκευάζεται εκεί και πολύ κοντά στις υπέροχες παραλίες της περιοχής.
Επιπλέον αυτή η γη μπορεί να διατεθεί και για τουριστική χρήση κτίζοντας ακόμη και 3.500 τ.μ.

Το γραφικό ψαροχώρι της Ερμιόνης με τα δύο λιμάνια του και την υπό κατασκευή μαρίνα του κατοικείται επί 4.000 συναπτά έτη και διαθέτει βιολογικό καθαρισμό αποβλήτων. Επίσης έχει άμεση πρόσβαση σε βασικούς προορισμούς: η Αθήνα απέχει 2 ώρες και 15 λεπτά οδικώς, η Επίδαυρος 45 λεπτά, και το Πόρτο Χέλι μόλις 15 λεπτά. Με ιπτάμενο δελφίνι, η Αθήνα απέχει 2 ώρες, ενώ η Ύδρα και οι Σπέτσες 20 λεπτά.
PNPR REAL ESTATE BROKERS EE, Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945457085, email: pnpr.santorini@gmail.com
Merkmale
Art
Einfamilienvilla
Vertrag
Verkauf | Zinsgrundstück
Etage
Erdgeschoss
Aufzug
Nein
Fläche
341 m²
Zimmer
5+
Schlafzimmer
7
Badezimmer
2
Möbliert
Ja
Balkon
Ja
Preisinformationen
Preis
€ 2.500.000
Preis pro m²
7.331 €/m²
Energieeffizienz
  • Baujahr

    1880
  • Energieausweis

    Auf Zertifizierung wartend
Entdecken Sie jeden Winkel des Anwesens
+22 Fotos
Zusätzliche Optionen

Inserenten kontaktieren