2-room flat Παράκαμψη Παναγιούδας-Παμφίλων, Pamfila, Lesbos - Mitilini

Lesbos - MitiliniΠαράκαμψη Παναγιούδας-Παμφίλων
€ 550/month
3 rooms
90 m²
1 bathroom
Floor G
Balcony
Furnished

Note

Listing updated on 07/25/2024
Description

reference: EK-115994

Το διαμέρισμα βρίσκεται στη καρδιά του γραφικού, παραδοσιακού χωριού Πάμφιλα, της Λέσβου, μόλις 7 χλμ. από την υπέροχη πόλη της Μυτιλήνης, βορειοανατολικά του νησιού και κατά μήκος του οδικού άξονα Μυτιλήνης –Θερμής. Βρίσκεται στο ισόγειο ιδιόκτητης, διώροφης, κατοικίας, στην καρδιά των Παμφίλων, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Είναι διαμπερές, ευάερο, φωτεινό, με σύγχρονη διακόσμηση. Το μικρό βεραντάκι του, στην κουζίνα, είναι ιδανικό για απογευματινό διάβασμα και καφέ, ενώ η κατάφυτη αυλή του έχει πολύ όμορφη θέα στο Ναό της Αγ. Βαρβάρας και ενδείκνυται για βραδινή χαλάρωση ή BBQ.

Τα Πάμφιλα είναι ένα υπέροχο χωριό, δίπλα στη θάλασσα, με μόνιμους κατοίκους. Στην είσοδο του χωριού ξεκινά το κεντρικό πλακόστρωτο δρομάκι, που διαπερνά όλο το χωριό και καταλήγει στην παραδοσιακή πλατεία με το ναό του Ταξιάρχη. Εκεί υπάρχουν καφενεία, παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, ταβερνάκια και αγορά - σημείο συνάντησης όλου του χωριού. Από εκεί ξεκινά και ο δρομίσκος, που μέσα από χαρακτηριστικά λεσβιακά σπίτια καταλήγει στην γνωστή Σκάλα Παμφίλων, με το γραφικό λιμανάκι της και το παρεκκλήσι του Άη-Νικόλα, ήσυχο τόπο για μπάνιο και ψάρεμα.

Βγαίνοντας από το χωριό των Παμφίλων, με κατεύθυνση τη Θερμή, συναντά κανείς την παραλία Νησέλια, αμμώδη, με υπέροχα νερά και την παραλία Κανόνι, οργανωμένη με καφέ, μπαρ και εστιατόρια για διασκέδαση όλη την ημέρα. Συνεχίζοντας στην ίδια παραλιακή διαδρομή, μετά τη Θερμή, βρίσκει κανείς την παραλία του Άη-Γιώργη με το χαρακτηριστικό ταβερνάκι της για φρέσκια σαρδέλλα, την παραλία Πεταλίδι, οργανωμένη για οικογένειες, με υπέροχα νερά και καλό φαγητό και βέβαια την Σκάλα Μυστεγνών για μπάνιο και πολύ όμορφα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα. Ακριβώς δίπλα από το διαμέρισμα, στο τελείωμα του μικρού δρόμου που βγαίνει στην αγορά, ξεκινούν τα σκαλιά του περίφημου ναού της Αγίας Βαρβάρας με τις υπέροχες αγιογραφίες και το τέμπλο του γλύπτη Γ. Χαλεπά, που αποτελεί προσκύνημα για πολλούς επισκέπτες.

Σε απόσταση 6 χλμ. από το χωριό, βρίσκεται η θαυματουργή μονή του Αγίου Ραφαήλ, γνωστό προσκύνημα για πολλούς επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο. Από το χωριό μπορεί κανείς να φτάσει εκεί με την αστική λεωφορειακή γραμμή Μυτιλήνη – Αγ. Ραφαήλ, ενώ στην συνέχεια της παραλιακής διαδρομής, βορειοανατολικά του νησιού, και σε απόσταση 25 χλμ., στο παραδοσιακό χωριό Μανταμάδος, βρίσκεται η μονή του θαυματουργού Ταξιάρχη. Εκεί βρίσκεται η μοναδική στον κόσμο, περίφημη εικόνα του αρχάγγελου Μιχαήλ. Πηγαίνοντας από την Μυτιλήνη προς Πάμφιλα, 1 χλμ. πριν, συναντά κανείς το παραθαλάσσιο χωριό Παναγιούδα, με καφέ και ταβερνάκια για πολύ καλό, παραδοσιακό φαγητό. Στα 2 χλμ, βγαίνοντας από τα Πάμφιλα, συναντά κανείς τους Πύργους Θερμής, με επίσης θαυμάσια παραδοσιακά ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα.
Features
Type
Apartment
Contract
Rent
Floor
Ground floor
Surface
90 m²
Rooms
3
Bedrooms
2
Bathrooms
1
Furnished
Yes
Balcony
Yes
Garage, car parking
1 in shared parking
Heating
Central, powered by gas oil
Expenses
price
€ 550/month
deposit
Not indicated
Energy efficiency
  • Year of construction

    1990
  • Condition

    Excellent / Refurbished
  • Heating

    Central, powered by gas oil
  • Energy certification

    Exempt
Additional options

Contact the advertiser

Private person