1/16

Office for Sale

LavrioΗφαίστου 14 Λαυρεωτική 1950
€ 360,000
231 m²
3+ bathrooms

Note

Listing updated on 07/11/2024
Description

reference: 210213

Μοναδικό, νεόδμητο επαγγελματικό ακίνητο στο Λαύριο, κατασκευής 2009

Από πολλούς μελετητές εικάζεται πως το Λαύριο και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν την αρχαιότερη βιομηχανική πόλη της Ευρώπης. Η ανακάλυψη πλούσιων μεταλλευμάτων, η γεωγραφική θέση, η φυσική ομορφιά και το φυσικό λιμάνι προσέλκυσε τους αρχικούς κατοίκους και έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτοι οικισμοί. Η μεταλλευτική δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν από 3000 χρόνια στην περιοχή της Λαυρεωτικής συνεχίστηκε ως και τον 2ο αιώνα π.Χ. οπότε και εγκαταλείφθηκε. Επανεκκίνησε το 1865, παράλληλα με τον επανασχεδιασμό της πόλης, και διακόπηκε οριστικά το 1992. Πλέον το Λαύριο είναι μια σύγχρονη πόλη, κοσμείται με μεγάλες πλατείες, άλση, ελεύθερους χώρους και πλήθος σημαντικών νεοκλασικών κτηρίων. Χαρακτηριστικό είναι το πλήθος των φοινίκων που κοσμεί τις λεωφόρους, τις πλατείες και προπάντων το φημισμένο άλσος του Κυπριανού. Αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, οι υποδομές βελτιώνονται, το λιμάνι και η μαρίνα αναβαθμίζονται, ενώ αισθητικές παρεμβάσεις είναι εμφανείς στην παραλιακή και σε διάφορες γειτονιές του.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον διατίθεται τμήμα ενός σύγχρονου, αυτόνομου, πολυτελούς νεόδμητου κτιρίου, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, επιφάνειας 230,8 m², στον Ά όροφο του κτιρίου.
Μια προσεγμένη ποιοτική κατασκευή σύγχρονων προδιαγραφών, με πυρανίχνευση, πυρόσβεση, ανελκυστήρα 8 ατόμων ποιότητας Kleeman, εξαερισμό, ψύξη-θέρμανση, ψευδοροφές, διπλά τζάμια βαρέως τύπου καθρεπτιζόμενα, και γρανιτοπλακάκι 40Χ40. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελείται από τρεις αίθουσες ή χώρους γραφείων, τρεις τουαλέτες WC και μία τουαλέτα για ΑΜΕΑ.

Το κτίριο είναι φιλικό προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και πιο συγκεκριμένα: κατάλληλα διαμορφωμένο κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) σύνδεσης της κύριας εισόδου με το δημόσιο δρόμο, ευρύτερη πόρτα εισόδου στον ανελκυστήρα, μπάρες στήριξης στο μπάνιο και τουαλέτα τοποθετημένη σε προβλεπόμενο ύψος. Έχει πολλά ανοίγματα και θέα στον ανοιχτό ορίζοντα, νοτιοδυτικό προσανατολισμό με ολοήμερο φυσικό φως, ενώ νότες πολυτέλειας προσδίδουν οι επενδύσεις από γρανίτη.
Περιμετρικά υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, σχολεία, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα εστίασης, κ.α.
Βασικές αποστάσεις: 400 μέτρα από το ΚΤΕΛ, 650 μέτρα από την μαρίνα Λαυρίου, 6 λεπτά από το λιμάνι.
Η πόλη συνδέεται με το Μαρκόπουλο μέσω της Λεωφόρου Λαυρίου (GR-91). Από εκεί υπάρχουν 3 συνδέσεις:
Αττική Οδός, η συνέχεια της Λεωφόρου Λαυρίου που μέσω Παιανίας, Αγίας Παρασκευής και Χολαργού καταλήγει στο κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Κορωπίου-Βάρης. Η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου συνδέει τη νότια και ανατολική Αθήνα με το Σούνιο, μέσω της Γλυφάδας, Σαρωνίδας, Αναβύσσου, Λεγρενών.
Ιδανικό ακίνητο για ιατρικές υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια, στέγαση δημοσίων υπηρεσιών κ.α.
Σημειώνεται πως εκτός από το συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου, διατίθεται προς πώληση το υπόλοιπο τμήμα του Ά ορόφου (80,4m²) καθώς και το υπόλοιπο κτίριο ή τμήματα του.
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου και κατανομή σε m²: 1.302, που κατανέμονται ως εξής:
(Υπόγειο=160), (Ισόγειο=167), (Α’ όροφος=230,8+80,4), (Β’ όροφος=320), (Γ’ όροφος=272), (Δώμα=63)
Features
Contract
Sale
Type
Office | Luxury property
Surface
231 m²
Rooms
3+ bathrooms
Other features
  • External exposure
  • False ceiling
  • Security door
Price information
Price
€ 360,000
Price per m²
1,558 €/m²
Detail of costs
Condominium fees
€ 1/month
Energy efficiency

Energy consumption

Ε

Discover every corner of the property
+13 photos
Additional options

Contact the advertiser