1/25

Single-family detached house 120 m², excellent condition, Damarionas, Naxos - Drimalia

Naxos - Drimalia
€ 320,000
5 rooms
120 m²
2 bathrooms
No Lift
Balcony
Furnished

Note

Listing updated on 07/15/2024
Description

reference: EK-4619621

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπίτια στη Νάξο. Στην είσοδο του χωριού Δαμαριώνας, στην περιοχή της Τραγαίας που όπως είναι γνωστό αποτελεί την καρδιά της Νάξου, μιας περιοχής που είναι το σημείο αναφοράς για κάθε δραστηριότητα στο νησί. Πρόκειται για μια μονοκατοικία που συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ενδιαφερόμενου είτε πρόκειται για τις διακοπές του, είτε για τη μόνιμη εγκατάσταση στο νησί. Βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, με ιδιαίτερα προσεγμένη διαμόρφωση, με θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, μεγάλο οικόπεδο με εντυπωσιακή ποικιλία δέντρων και άλλων φυτών, με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και πάνω απ' όλα σε πολύ ήσυχο σημείο μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον. Από το σημείο αυτό προκύπτει και η εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού. Ενός νησιού με ατέλειωτη φυσική ομορφιά, εντυπωσιακές παραλίες, τη μεγαλύτερη ποικιλία με ντόπια είδη διατροφής, με πλούσια ιστορική κληρονομιά και πάμπολες πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο στο όριο του σχεδίου του χωριού Δαμαριώνας και εισέρχεσαι στο οικόπεδο απο τον κεντρικό δρόμο μέσω ιδιωτικού γεφυριού. Η κατοικία αποτελείται από 3 επίπεδα. Στο ισόγειο υπάρχει το καθιστικό και σε ελαφρά υπερυψωμένο επίπεδο από τη μια πλευρά βρίσκεται χώρος εργασίας με εντοιχισμένη βιβλιοθήκη και από την άλλη, η τραπεζαρία και η κουζίνα του σπιτιού. Επίσης, υπάρχει ακόμα ενα υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Με ξύλινες σκάλες οδηγούμαστε σε έναν αρκετά μεγάλο ημιυπόγειο χώρο 27 τ.μ. που λειτουργεί σαν κρεβατοκάμαρα και χώρος εργασίας και έχει δυνατότητα για δημιουργία W.C.

Με ξύλινες σκάλες ανεβαίνουμε και στον 1ο όροφο, όπου υπάρχουν άλλα 2 υπνοδωμάτια και μπάνιο, έχοντας τη δυνατότητα να χτιστεί ακόμα ένας χώρος 20 τ.μ. Από τις 3 πλευρές υπάρχουν μεγάλες βεράντες με θέα προς όλα τα σημεία. Πέρα από τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους μέσα στο σπίτι, υπάρχει και αποθηκευτικός χώρος 20 τ.μ. στο πίσω μέρος του σπιτιού και ηλιακός θερμοσίφωνας. Η θέρμανση είναι κεντρική και ο καυστήρας λειτουργεί με πετρέλαιο ή με πυρήνα ελιάς που είναι μια πολύ οικονομική μορφή θέρμανσης.

Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο και καλυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του με μια εντυπωσιακή ποικιλία δέντρων και άλλων φυτών. Υπάρχει και σημαντικός αριθμός ελαιοδέντρων τα οποία βρίσκονται μέσα στο κτήμα. Τέλος υπάρχει αρκετός χώρος για δημιουργία χώρου άθλησης ή διμιουργία κήπου ή οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας.

Η κατοικία είναι στον οικισμό του Δαμαριώνα, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, απέχει 15 χμ από τη Χώρα, 13 χμ από το αεροδρόμιο, 0.5 χμ από τον ιστορικό οικισμό Χαλκί και 3χμ από το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Επίσης απέχει ένα 20 λεπτο από τις σημαντικότερες παραλίες του νησιού. Πρόκειται για οικισμό με τυπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πολιτιστικά δρώμενα και καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες (σουπερ μάρκετ, φαρμακείο, κρεοπωλείο, ταβέρνες κλπ).

Μεσιτικό γραφείο P&L EST8. Τιμή 320.000 ευρώ.
Features
Type
Single-family detached house | Luxury property
Contract
Sale
Floor
1
Building floors
3
Lift
No
Surface
120 m²
Rooms
5
Bedrooms
4
Bathrooms
2
Furnished
Yes
Balcony
Yes
Garage, car parking
1 in shared parking
Heating
Central, powered by gas oil
Other features
  • Attic
  • External exposure
  • Fireplace
  • TV system with satellite dish
Price information
Price
€ 320,000
Price per m²
2,667 €/m²
Energy efficiency

Energy consumption

A

Discover every corner of the property
+22 photos
Additional options

Contact the advertiser