1/23

Casa unifamiliar 382 m², muy buen estado, Vonitsa, Anaktorio

Anaktorio
€ 250.000
3 habitaciones
382 m²
1 baño
No Ascensor
Balcón

Nota

Anuncio actualizado el 19/07/2024
Descripción

referencia: EK-6433541

Σε αποκλειστική ανάθεση στα γραφεία μας, πωλείται διώροφη διατηρητέα κατοικία, στη Βόνιτσα.
Η Βόνιτσα είναι μία παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, στον Αμβρακικό κόλπο, 4.000 κατοίκων περίπου, με πολλές παραλίες και αξιοθέατα τριγύρω. Κυριότερο αξιοθέατο της πόλης είναι το ενετικό κάστρο της, το οποίο είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα της Ελλάδας. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης αρκετοί παλαιοί ναοί , όπως της Παναγίας κοντά στο λιμάνι, ο μητροπολιτικός του Αγίου Σπυρίδωνος και του Αγίου Νικολάου. Ένα άλλο αξιοθέατο της Βόνιτσας είναι το όμορφο πευκόφυτο νησάκι της Κουκουμίτσας, στον κόλπο μπροστά από την πόλη, το οποίο ενώνεται με γέφυρα και προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους και διάφορες εκδηλώσεις.
Η κατοικία είναι 2ώροφη, με 192τ.μ. ισόγειο και 192τ.μ. ο 1ος όροφος. Πρόκειται για ακίνητο απείρου κάλλους και αισθητικής, φτιαγμένο με πολύ μεράκι.
Ολόκληρη η οικοδομή είναι μισθωμένη, με το ισόγειο να λειτουργεί ως κατάστημα και ο 1ος ως κατοικία.
Το έτος κατασκευής του ακινήτου είναι το 1890 περίπου, κτισμένο από έμπειρους γιαννιώτες κτιστάδες με καλοδουλεμένη πέτρα της περιοχής.
Βρίσκεται πάνω στην κεντρική πλατεία της Βόνιτσας, είναι γωνιακή με πεζόδρομο, με ανοίγματα στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές της.
Το κατάστημα είναι ένας ενιαίος χώρος, ο δε 1ος όροφος αποτελεί ένα διαμέρισμα, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι, μία ξεχωριστή κουζίνα, δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο μπάνιο. Το διαμέρισμα διαθέτει ξύλινο δάπεδο παντού, μια υπέροχη ξύλινη σκάλα και ένα επίσης υπέροχο ξυλόγλυπτο τζάκι.
Η κατοικία έχει ανακαινισθεί σχετικά πρόσφατα, με άριστα υλικά κατασκευής, όπως όλα τα ξύλινα στοιχεία της (κουφώματα, σκάλα, ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας) από μασίφ ξύλο άριστης ποιότητας, από μασίφ μέταλλο όλα τα μεταλλικά στοιχεία, όπως κάγκελα και στέγαστρα.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι προνομιούχο και παρουσιάζει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι απέχει, μόλις 11 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Ακτίου,, 20 χλμ. από Πρέβεζα, 20 χλμ. από Λευκάδα, 70 χλμ. από Άρτα και 77 χλμ. από Πάργα. Επίσης Βόνιτσα βρίσκεται πολύ κοντά στις αγαπημένες καταγάλανες παραλίες του Ιονίου, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Καστροσυκιά, Κανάλι, Μύτικας, Πάλαιρος, κλπ.
Η κατοικία προσφέρεται για πολλές χρήσεις.
Μπορεί ο πρώτος όροφος να χρησιμοποιηθεί για μόνιμη κατοικία και το ισόγειο για επιχείρηση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εξοχική κατοικία.
Σαν επαγγελματικό ακίνητο μπορεί να λειτουργήσει ως παραδοσιακός ξενώνας τύπου airbnb.
Εάν και το ισόγειο διαμορφωθεί σε διαμέρισμα, μισθώνοντάς τα και τα δύο τότε το ακίνητο θα αποτελέσει ένα καλό βοήθημα για ενίσχυση του μηνιαίου εισοδήματος.
Características
Tipología
Casa unifamiliar
Contrato
Venta
Planta
1
Plantas del edificio
2
Ascensor
No
Superficie
382 m²
Habitaciones
3
Dormitorios
2
Baños
1
Balcón
Otras características
  • Chimenea
  • Exterior
  • Puerta blindada
  • Sistema de alarma
Información del precio
Precio
€ 250.000
Precio del m²
654 €/m²
Eficiencia energética
  • Año de construcción

    1890
  • Estado

    Óptimo / Reformado
  • Certificación energética

    Pediente de certificación
Descubre otros ángulos del inmueble
+20 fotos
Opciones adicionales

Contactar con el anunciante