1/13

Casa unifamiliar 264 m², a reformar, Gavalochori, Vamos

Vamos
€ 350.000
5+ habitaciones
264 m²
3 baños
Balcón

Nota

Anuncio actualizado el 07/08/2024
Descripción

referencia: AK 2382

Κωδ. ΑΚ 2382 Πετρόχτιστο  αναπαλαιωμένο Αρχοντικό στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου.

Το όμορφο αυτό ακίνητο ήταν το πρώτο αρχοντικό που χτίστηκε στο χωριό και ανακαινίστηκε το 1980 από τον ιδιοκτήτη που είναι αρχιτέκτονας και  ειδικεύεται στα πέτρινα κτίρια και μάλιστα βραβεύτηκε.
Έχει συνολική επιφάνεια 263,78 τ.μ. σε οικόπεδο 603,92 τ.μ.  Αποτελείται συνολικά από 5 υπνοδωμάτια (μαζί με τους 2 οντάδες )  3 μπάνια, μεγάλη κουζίνα σε ξεχωριστό χώρο,  ξεχωριστή τραπεζαρία και δίπλα πρόχειρο καθιστικό,  μεγάλο ψηλοτάβανο σαλόνι με τζάκι. Εκεί βρίσκονται οι 2 οντάδες -  υπνοδωμάτια,  που μας ταξιδεύουν στην παλιά εποχή. 
Την μεγαλοπρέπεια του ακινήτου   συμπληρώνουν  όμορφες πέτρινες καμάρες. Στην αυλή υπάρχει  μεγάλη πέργκολα για ώρες ηρεμίας και  χαλάρωσης, την οποία διακοσμούν  παλιά αντικείμενα της εποχής εκείνης.
Στον επάνω όροφο, υπάρχει ένας αυτόνομος ξενώνας που είναι το κυρίως  υπνοδωμάτιο με  μπάνιο και μεγάλη βεράντα. Υπάρχει επίσης  ένας ακόμα ξενώνας  με μπάνιο  ο οποίος είναι στο ισόγειο και  έχει πρόσβαση στην αυλή.  Εξωτερικά  της κατοικίας υπάρχει ένα άνετο ανεξάρτητο δωμάτιο, κατάλληλος χώρος για γραφείο ή  να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός χώρος.  Το ακίνητο έχει πρόσβαση από ένα  μικρό γραφικό μονοπάτι και βρίσκεται μέσα στο χωριό,  πολύ κοντά στο κέντρο.  Είναι κατάλληλο για κατοικία αλλά και για βραχυχρόνια μίσθωση  αποδίδοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Αποστάσεις, το κέντρο των Χανίων και το πανέμορφο Βενετσιάνικο λιμάνι απέχει 26 χλμ. και το αεροδρόμιο 34 χλμ.

Κατοικία: 263,78 τ.μ.

Οικόπεδο: 603,92 τ.μ.

Tιμή Ευρώ 350.000 συν έξοδα μεταβίβασης.

Λίγα λόγια για την περιοχή.

Το Γαβαλοχώρι είναι ένα παραδοσιακό χωριό με υπέροχα πέτρινα σπίτια, με οργανωμένο πολιτιστικό σύλλογο, διαθέτει καφενεία, ταβέρνες και μεγάλη πλατεία.
To Γαβαλοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 100 μέτρων, σε βραχώδη κοιλάδα με καλλιέργειες ελιών και αμπελιών και είναι ένα παραδοσιακό χωριό με υπέροχα πέτρινα σπίτια. Το όνομά του προέρχεται από την οικογένεια ευγενών Gavaladon (που κατείχε το χωριό κατά τη διάσπαση της Κρήτης στους 12 νέους κυβερνήτες του Βυζαντίου το 1182).
Πολλά από τα γνωστά Γαβαλανιά τείχη σώζονται σε ένα φανταστικό τοπίο. Ένα εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο βρίσκεται επίσης στο χωριό. Εκεί μπορείτε να δείτε την ιστορία και τον πολιτισμό του χωριού. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο Ενετικό κτίριο με πέτρινες αψίδες. Τέλος, υπάρχει μια γεωργική και τουριστική συνεργασία γυναικών στην κεντρική πλατεία, στην οποία βρίσκεται ένα εξοχικό σπίτι στο οποίο παράγονται πλεκτά κεντήματα και δαντέλες. Το Γαβαλοχώρι βρίσκεται 26 χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά και είναι μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα. Στο χωριό μπορείτε να συνδυάσετε την παράδοση με τη φύση και το τοπίο, πολλοί λόφοι κυρίως με ελαιόδεντρα και χαρουπιές είναι διάσπαρτα. Καλό είναι για τον επισκέπτη να πάει μια βόλτα γύρω από το χωριό και να απολαύσει την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης. Το κλίμα είναι ήπιο και ευεργετικό για την υγεία των κατοίκων.
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα παραθαλάσσια χωριά στην Αλμυρίδα ή στις Καλύβες για μπάνιο, φαγητό, καφέ ή ακόμα και ένα ποτό το βράδυ, δεδομένου ότι βρίσκονται στα 3-4 χιλιόμετρα απόσταση.
Características
Tipología
Casa unifamiliar
Contrato
Venta | Inmueble con ingresos
Planta
Planta baja
Plantas del edificio
2
Superficie
264 m²
Habitaciones
5+
Dormitorios
5
Baños
3
Balcón
Otras características
  • Carpintería exterior de vidrio/madera
  • Chimenea
Información del precio
Precio
€ 350.000
Precio del m²
1.326 €/m²
Eficiencia energética

Consumo de energia

Δ

Descubre otros ángulos del inmueble
+10 fotos
Opciones adicionales

Contactar con el anunciante