Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
Σαλόνι
Μπάνιο
Σαλόνι
Θέα από μπαλκόνι
Ύπαρξη ανθρώπου
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι
1/23
Θέα από μπαλκόνι
Θέα από μπαλκόνι

Maison individuelle 256 m², Agios Lavrentios, Artemida

Artemida
€ 335 000
5+ chambres/pièces
256 m²
2 bains/douches
Non Ascenseur

Remarque

Annonce mise à jour le 28/07/2024
Description

référence: 1102985

Κωδικός ακινήτου: 1102985 - Μηλιές Άγιος Γεώργιος Νηλείας ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία ισόγειο συνολικής επιφάνειας 256 τ.μ. . Αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια, 2 σαλόνια, 2 κουζίνες, 2 μπάνια . Είναι κατασκευασμένη το 1900 με ενεργειακή κλάση Ε και διαθέτει θέρμανση σόμπα, απεριόριστη θέα, κουφώματα ξύλινα, ξύλινα πατώματα, εντοιχιζόμενες ντουλάπες, πάρκινγκ, κήπο, τζάκι, ανοιχτωσιά - Τιμή: 335.000 € Στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου πωλείται με όλη την οικοσκευή και τον εξοπλισμό (2 σύγχρονα ψυγεία, ηλ. κουζίνα, 2 πλυντήρια πιάτων, πλυντήριο ρούχων,TV, internet, κρεββάτια, καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες, κλπ επιπλα) παραδοσιακό πετρόχτιστο τριώροφο αρχοντικό 208,46 τ.μ.(ισόγειο 45,68 τ.μ., Ά όροφος 81,39 τ.μ. και Β΄όροφος 81,39 τ.μ.) με παρακείμενο ισόγειο πετρόχτιστο οίκημα (47,30 τ.μ.). Η συνολική επιφάνεια δόμησης είναι 255,76 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 448,69 τ.μ. Η οικία μπορεί να φιλοξενήσει 10-12 άτομα και είναι ιδανική για ιδιοκατοίκηση και τουριστική εκμετάλλευση.
Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο του χωριού και το ελεύθερο πάρκινγκ οχημάτων, με πρόσβαση από παραδοσιακό καλντερίμι. Στην αυλή της κατοικίας η είσοδος γίνεται μέσω ιδιόκτητης πετρόχτιστης γέφυρας πάνω από μικρή ρεματιά. Το ίδιο καλντερίμι οδηγεί στην πλατεία του χωριού (350 μέτρα).
Τα κτίσματα χρονολογούνται από το 1890 με τελευταία συνολική ανακαίνιση το 2002.
Η οικία είναι πλήρως επιπλωμένη σε όλα τα δωμάτια.
Ο προσανατολισμός της είναι νοτιοανατολικός.
Αποτελείται από 3 ορόφους με είσοδο νοτιοανατολική από πλακόστρωτη υπερυψωμένη αυλή (για τον πρώτο και δεύτερο όροφο) και με νοτιοδυτική είσοδο για το ισόγειο.
Ο πρώτος όροφος αποτελείται από ένα ευρύχωρο χολ, στο οποίο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει θερμάστρα ξύλων με σύστημα καλοριφέρ συνδεδεμένη με σώματα θέρμανσης και στους 2 ορόφους. Στον ίδιο όροφο υπάρχουν 3 κρεβατοκάμαρες (με παράθυρα όλες) και 2 λουτρά με παράθυρα επίσης.
Μια ξύλινη παραδοσιακή σκάλα οδηγεί στον δεύτερο όροφο που περιλαμβάνει ένα μεγάλο σαλόνι - καθιστικό με τραπεζαρία όπου βρίσκονται καναπέδες - κρεβάτια και τζάκι. Η οροφή έχει επένδυση ξύλου η οποία είναι περιμετρικά διακοσμημένη με παραδοσιακά σχέδια. Στον όροφο υπάρχουν ένα μεγάλο δωμάτιο - κουζίνα (με ηλ. κουζίνα, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο) και μια ακόμη ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα. Περιμετρικά υπάρχουν 6 παράθυρα και 2 μπαλκονόπορτες με αντίστοιχα μπαλκόνια που προσφέρουν άπλετο φως και υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο, στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού και στα Χάνια Πηλίου.
Όλα τα κουφώματα είναι ξύλινα με παντζούρια Γαλλικού τύπου.
Από τη νοτιοδυτική πλευρά του αρχοντικού, μέσω πλακόστρωτης αυλής που βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο, βρίσκεται η είσοδος στο αυτόνομο ισόγειο στούντιο (45,68 τ.μ) πλήρως εξοπλισμένο με ετρογκάζ, ντουλάπια, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων, λουτρό, κρεβάτια.
Το παρακείμενο πετρόχτιστο οίκημα (47,30 τ.μ.) αποτελείται από 2 δωμάτια με ξεχωριστή είσοδο το καθένα. Το πρώτο, με ξύλινη παραδοσιακή πόρτα δεμένη με καρφιά (1890), περιέχει διπλό παραδοσιακό ξυλόφουρνο για ψωμί και ψήσιμο φαγητού, έχει ρεύμα και νερό και περιέχει πολλά παλιά αντικείμενα αγροτικής και οικιακής παράδοσης του Πηλίου. Το δεύτερο δωμάτιο είναι αποθηκευτικός χώρος.
Ο περιβάλλων χώρος αποτελείται από την υπερυψωμένη αυλή της κύριας εισόδου και την αυλή σε ένα χαμηλότερο επίπεδο της εισόδου στο στούντιο, πλακόστρωτες με πλάκα Πηλίου. Ο υπόλοιπος χώρος της αυλής περιέχει δέντρα καρποφόρα, κληματαριά και γρασίδι.
Η οικία και η αυλή προσφέρουν μια εξαιρετική πανοραμική θέα στον Παγασητικό κόλπο, στον οικισμό του χωριού και στο νοτιοδυτικό-βορειοδυτικό τμήμα του Πηλίου μέχρι τα Χάνια.
Ο Άγιος Λαυρέντης ευρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Βόλο, 12 χιλιομέτρων από τις κωμοπόλεις Αγριάς και Λεχωνίων, 39 χλμ από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Έχει πρόσβαση σε πολλές παραλίες, σε άλλα χωριά (Δράκεια, Άγιο Βλάσιο, Γαντζέα, Καλά Νερά, Αγ. Γεώργιο, Πινακάτες κλπ) και στα Χάνια - χιονοδρομικό κέντρο από αγροτικό δρόμο (με SUV).
Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός με απόλυτα παραδοσιακό Πηλιορείτικο αρχιτεκτονικό χρώμα, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται ο φημισμένος κύκλος εκδηλώσεων Μουσικό Χωριό όπως και πολλές άλλες πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις (πανηγύρια).
Στον Άγιο Λαυρέντιο λειτουργούν παντοπωλείο, φούρνος, ζαχαροπλαστείο, οπωροπωλείο, πολλές ταβέρνες - εστιατόρια, καφετέριες, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχει λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια καθημερινά.
Το χωριό προσφέρεται εκτός των άλλων και για πεζοπορία και ορειβασία στο βουνό των Κενταύρων καθώς πολλές διαδρομές ξεκινούν ή περνούν από το χωριό!
Caractéristiques
Typologie
Maison individuelle
Transaction
Vente
Étage
Rez-de-chaussée
Ascenseur
Non
Superficie
256 m²
Chambres/pièces
5+
Chambres
4
Bains/douches
2
Meublé
Non
Balcon
Non
Box, places stationnement
1 place(s) de parking
Chauffage
Individuel
Autres caractéristiques
  • Cheminée
Informations sur les prix
Prix
€ 335 000
Prix au m²
1 309 €/m²
Efficacité énergétique

Consommation d'énergie

Ε

Découvrez chaque recoin de la propriété
+20 photos
Options additionnelles

Contacter l'annonceur