1/10

Maison individuelle 6ο ΧΛΜ. ΜΥΡΙΝΑΣ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, Κόρνος 814 00, Ελλάδα, Kornos, Limnos - Mirina

Limnos - Mirina6ο ΧΛΜ. ΜΥΡΙΝΑΣ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, Κόρνος 814 00, Ελλάδα
€ 125 000
4 chambres/pièces
112 m²
2 bains/douches
Non Ascenseur
Cave

Remarque

Annonce mise à jour le 03/08/2024
Description

référence: 1098

Λήμνος -  Κορνός: Πωλέιται διώροφη παραδοσιακή πετρόκτιστη κατοικία (πάχος τοίχου 70 cm), συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 112,5 m2, πολύ πρόσφατα ανακαινισμένη σε επίπεδο 70%. Περιλαμβάνει υπόγειο, ενεργειακά αποδοτικό τζάκι στο Ισόγειο, 2 WC και βρίσκεται σε οικόπεδο 460 m2 φυτεμένο με ελιές, αμυγδαλιές, ροδιές και άλλα δέντρα. Το ακίνητο βρίσκεται στο γραφικό χωριό του Κορνού, 6 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα και είναι πολύ κοντά (10-30 λεπτά με το αυτοκίνητο) σε πολλές παραλίες εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. 

Τιμή 125.000€ | Κωδικός Ακινήτου: #1098

Αναλυτική περιγραφή

Το σπίτι πρωτοχτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, από μια οικογένεια γνωστών κτιστών. Η κατασκευή αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτική, αφού ανακαινίστηκε και ενισχύθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια (2012). Τοποθετήθηκε νέα κεραμοσκεπή, με εμφανή ξύλινο σκελετό και επιπλέον υψηλής ποιότητας ηχομόνωση και θερμομόνωση, ενώ ολόκληρη η κατασκευή του σπιτιού έχει ενισχυθεί (από το υπόγειο, μέχρι το γάργαρο της ταράτσας) με προσεκτικά υπολογισμένες «ενέσεις» οπλισμένου σκυροδέματος και έχει σοβατιστεί μέσα και έξω. Ο τοίχος που βλέπει στο δρόμο έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του στυλ με την πέτρινη κατασκευή να παραμένει ορατή. Ομοίως, ο εσωτερικός τοίχος δίπλα στο τζάκι στο ισόγειο δεν είναι σοβατισμένος και διατηρεί εμφανή την αρχική πέτρινη όψη. Όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις συν επιπλέον παροχές για σύγχρονο ηλεκτρισμό και υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία και το σπίτι είναι συνδεδεμένο με ηλεκτρικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης, μαζί με ισχυρή γείωση και προβλέψεις για μελλοντική πρόληψη υγρασίας και υγρασίας.

Κάθε ένας από τους δύο ορόφους είναι ωφέλιμης επιφάνειας 45m2 . Το ισόγειο συνδέεται με τον επάνω όροφο με εσωτερική εντοιχισμένη σκάλα. Το ξύλινο εσωτερικό μεσοπάτωμα (πρώτος όροφος) είναι καινούργιο, αλλά έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αισθητική των παλιών αρχοντικών της Λήμνου, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται πλήρως με την αντισεισμική αρχιτεκτονική των πέτρινων κτηρίων. Κάθε όροφος έχει πρόβλεψη για WC, ενώ ο χώρος κάτω από τη σκάλα δημιουργεί έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο. Το ισόγειο διαθέτει ενεργειακό τζάκι με παροχές και στον Α’ όροφο και είναι ιδανικό για καθιστικό με συνεχόμενο σαλόνι και κουζίνα. Ο 1ος όροφος έχει αρκετό χώρο για έως και 3 υπνοδωμάτια (δύο μεγαλύτερα και ένα μικρότερο), ωστόσο η ακριβής διαρρύθμιση θα είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες του νέου ιδιοκτήτη.

Το υπόγειο είναι 22,5 m2, με ξεχωριστή είσοδο από την αυλή, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ξενώνας, είτε ως αποθήκη είτε ως λεβητοστάσιο.

Υπάρχει και η δυνατότητα, με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, να ανεξαρτοποιηθούν οι δύο όροφοι (Ισόγειο & Α’ όροφος), ώστε να αποδώσουν δύο ανεξάρτητα studios, μαζί με ένα τρίτο μικρότερο στο κατώι, στην περίπτωση που ο νέος Ιδιοκτήτης επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το ακίνητο π.χ. ως RBNB, ή με κάποια άλλη μορφή τουριστικής αξιοποίησης.

Το σπίτι είναι από τα ελάχιστα στον Κορνό που έχει μεγάλο κήπο και δέντρα.

 

Λίγα λόγια για το χωριό

Το παραδοσιακό χωριό Κορνός έχει στενά πλακόστρωτα σοκάκια, νεοκλασικά αρχοντικά και όμορφες εκκλησίες όπως ο Άγιος Ανδρέας και η Κοίμηση της Θεοτόκου, και είναι ένα από τα ομορφότερα της Λήμνου. Χτισμένο στις νότιες πλαγιές του λόφου της Σκούρκας, με πανοραμική θέα, απέχει μόλις 3 χλμ από τη θάλασσα και 6 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα. Είναι ένα από τα 3 χωριά της Λήμνου που δεν βρίσκεται ακριβώς πάνω σε παραλία. Κατά τον 19ο αιώνα ήταν ένα από τα πιο ζωντανά και πλούσια χωριά του νησιού. Χτίστηκε ανάμεσα σε δύο σειρές ανεμόμυλων και τα μεγάλα αρχοντικά των πλούσιων Ελλήνων από την Αίγυπτο (που στέκονται ακόμα), έδωσαν στο χωριό μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα - εξ ου και το μεταγλωττισμένο όνομα petit Paris (μικρό Παρίσι).

Καθώς δεν βρίσκεται ακριβώς πάνω σε παραλία, παραμένει γαλήνιο και ήσυχο ακόμα και την πολυσύχναστη καλοκαιρινή περίοδο και είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Είναι από τα ελάχιστα χωριά του νησιού που έχει «βουνίσιο αέρα» (λόγω υψομέτρου), ενώ έχει επιβλητική θέα που κόβει την ανάσα, που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα. Το χωριό φημίζεται για το τοπικό εργαστήριο γλυκών και ζαχαροπλαστικής και διαθέτει μικρό αριθμό ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, ταβέρνες και παραδοσιακά ελληνικά καφενεία. Στη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού, τα δύο καφέ δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους που είναι παραδοσιακά πολύ φιλόξενοι. Το χωριό έχει σήμερα 350 κατοίκους.

 

Πολύ κοντά στο χωριό, σε μια όμορφη τοποθεσία κάτω από την πυκνή σκιά του πλάτανου και των λεύκων, βρίσκεται τα Θέρμα με τις δύο ιαματικές πηγές. Το νερό προέρχεται από 1.200m κάτω και έχει θερμοκρασία 42-44 oc. Είναι ένα φυσικό σπα, κατάλληλο για θεραπεία μπάνιου (αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, ρευματισμοί, αρθροπάθειες, σπονδυλίτιδα) και πόσιμη θεραπεία (νεφρολιθίαση, χολόλιθοι). Στα Θέρμα λειτουργεί ένα σύγχρονο και πολυτελές κατάλυμα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα θεραπευτικό ή καλλυντικό χαλαρωτικό σπα.

 

 

 

Caractéristiques
Typologie
Maison individuelle
Transaction
Vente
Étage
Rez-de-chaussée
Ascenseur
Non
Superficie
112 m²
Chambres/pièces
4
Chambres
3
Bains/douches
2
Meublé
Non
Balcon
Non
Informations sur les prix
Prix
€ 125 000
Prix au m²
1 116 €/m²
Efficacité énergétique

Consommation d'énergie

Ζ

Découvrez chaque recoin de la propriété
+7 photos
Options additionnelles

Contacter l'annonceur