Τραπεζαρία
Σαλόνι
Σαλόνι
1/3
Σαλόνι
Σαλόνι

Maison individuelle 137 m², excellent état, Mochos, Mallia

Mallia
€ 300 000
5+ chambres/pièces
137 m²
3 bains/douches
Non Ascenseur
Balcon
Meublé
Cave

Remarque

Annonce mise à jour le 17/08/2024
Description

référence: 429973

Η μονοκατοικία βρίσκεται στο γραφικό χωριό Μοχός της περιφέρειας Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο Μοχός απέχει περίπου 35 λεπτά οδήγησης από το Ηράκλειο, το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Ηρακλείου, μέσω ενός άριστου οδικού δικτύου. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Κεφάλα με τα ευρύτερα όριά του να περιλαμβάνουν τον παραθαλάσσιο οικισμό Σταλίδα. Τόσο ο Μοχός, όσο και η Σταλίδα, έχουν από περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους. Ο Μοχός, αποτελεί ιδανική επιλογή για το συνδυασμό μεταξύ βουνού και θάλασσας, σε εξαιρετικά ήσυχο περιβάλλον, με εντυπωσιακή θέα στο βουνό και μία από τις γραφικότερες πλατείες και εκκλησίες της Κρήτης. Στο χωριό μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου φαρμακείου και βενζινάδικου.
Η οικία είναι χτισμένη στο βορειοανατολικό άκρο του χωριού, σε λόφο με ανεμπόδιστη θέα στο βουνό και στο οροπέδιο, συνορεύοντας με την αυλή του σχολείου του χωριού. Το κτίσμα διαθέτει 2 βασικούς ορόφους (ισόγειο & 1ος) και ένα πλήρως αυτόνομο διαμέρισμα, με ξεχωριστή είσοδο, στο υπόγειο. Το αρχιτεκτονικό στυλ είναι Ηπειρωτικό-Μακεδονικό με κεραμοσκεπή και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον ορεινό περιβάλλοντα χώρο και το οροπέδιο που απλώνεται στη βόρεια πλευρά του. Το ισόγειο διαθέτει living room, με ενεργειακό τζάκι, wc και σε υπερυψωμένο επίπεδο κουζίνα με πλακάκι τερακότα και εντοιχισμένες συσκευές. Από το χώρο της κουζίνας υπάρχει πρόσβαση σε υπόγεια αποθήκη περίπου 5 τμ. Στον 1ο όροφο βρίσκονται 2 υπνοδωμάτια, με ένα κεντρικό μεσαίο χώρο και κοινό μπάνιο. Ο κεντρικός χώρος, λειτουργεί ως μικρό σαλόνι με εκπληκτική θέα στο οροπέδιο και στο βουνό, μεταξύ των δύο υπνοδωματίων και του κεντρικού μπάνιου. Στη βόρεια πλευρά του κτιρίου στο υπόγειο, υπάρχει ένα πλήρως λειτουργικό διαμέρισμα, με ξεχωριστή είσοδο, κουζίνα και μπάνιο.
Πρόκειται για μία ιδανική επιλογή, για όσους αναζητούν μια κατοικία στην Κρήτη που να συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση τόσο στο βουνό και στο οροπέδιο Λασιθίου, όσο και στη θάλασσα, με τη Σταλίδα να βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του νησιού στην ακτογραμμή μεταξύ Χερσονήσσου και Μαλλίων. Είναι ένας χώρος ζεστός και οικείος, σε ένα περιβάλλον ευεξίας με πολυάριθμες δυνατότητες δραστηριοτήτων στη γύρω περιοχή.
Πώληση, Μονοκατοικία, Μπάνια: 2, WC: 1, Εμβαδόν: 137 τ.μ., Δωμάτια: 4, Έτος κατασκευής: 2000, Εξοχική κατοικία, Κλιματισμός, Θέα, Βεράντα, Επιπλωμένο, Τζάκι, Κήπος, Εσωτερική σκάλα, Πόρτα ασφαλείας, Ηλιακός θερμοσίφωνας, Αποθήκη, Όροφος: Ισόγειο, Κατάλληλο για Επαγγ. Χρήση, Επιτρέπονται κατοικίδια, Ανακαινισμένο, Φωτεινό, Κουζίνες: 2, Κουφώματα: Αλουμινίου, Τύπος δαπέδων: Πλακάκι, Επιφάνεια oικοπέδου: 1 τ.μ., Eπίπεδα: 1, Θέρμανση: Αυτόνομη θέρμανση, Μέσο θέρμανσης: Πετρέλαιο, Πρόσβαση από: Άσφαλτο, Ζώνη: Οικιστική ζώνη, Επενδυτικό, Ενεργειακή κλάση: Σε Εξέλιξη, Προσανατολισμός: Βόρειος, Ρεύμα: Μονοφασικό, Απόσταση απο θάλασσα: 10
Caractéristiques
Typologie
Maison individuelle
Transaction
Vente | Bien immobilier à revenu
Étage
Rez-de-chaussée
Ascenseur
Non
Superficie
137 m²
Chambres/pièces
5+
Chambres
4
Bains/douches
3
Meublé
Oui
Balcon
Oui
Chauffage
Collectif, alimenté au gazole
Autres caractéristiques
  • Cheminée
  • Porte blindée
Informations sur les prix
Prix
€ 300 000
Prix au m²
2 190 €/m²
Efficacité énergétique
  • Année de construction

    2000
  • État

    Excellent / Rénové
  • Chauffage

    Collectif, alimenté au gazole
  • Certification énergétique

    En attente de certification
Options additionnelles

Contacter l'annonceur

GoldenHome Κατάστημα Κρήτης