1/6

Terreno edificabile in Vendita

Gazi - Metaxourgio - Votanikos
€ 215.000
168 m²

Nota

Annuncio aggiornato il 21/05/2024
Descrizione

riferimento: 2178

Ανάπτυξη ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων 270 μέτρα από το Μετρό Μεταξουργείο
Το μποέμικο Μεταξουργείο, μια γειτονιά με πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, είναι γεμάτο με χώρους παραστατικών τεχνών-θέατρα, καθώς επίσης ατελιέ και γκαλερί όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ενδεικτικά, προσωπικότητες που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή αναφέρονται οι: Αρλέτα, Αλέκος Λειβαδίτης, Τάσος Λειβαδίτης, Ρούλα Πατεράκη, Αντώνης Σαμαράκης, Σωτήρης Σπαθάρης, Έλλη Τρίγγου, Σοφία - Θεοδώρα Γιλτίζη, Γιώργος Τσακίρης, Αλέκος Φασιανός.
Το επίκεντρο της περιοχής είναι η καταπράσινη Πλατεία Αυδή, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης ανάμεσα σε πολυσύχναστα μπαρ και μοντέρνα καταστήματα, η δημοτική πινακοθήκη (νεοκλασικό κτίριο, πρώην εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού) και η πλατεία Καραϊσκάκη ως σημαντικός πολεοδομικός κόμβος της Αθήνας . Έργα street-art κοσμούν τοίχους από τούβλα και χώρους πρασίνου, ενώ νεοκλασικά κτίρια στεγάζουν καφέ και μεζεδοπωλεία. Γενικά η περιοχή υποβαθμίστηκε στο πέρασμα των χρόνων, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει ανάπλαση κάποιων ζωνών της περιοχής, η τουριστική ανάπτυξη γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, ενώ οι θετικές προοπτικές καθώς και η αναβάθμιση της θεωρείται δεδομένη.
Το ακίνητο ως κομμάτι της ‘’ιστορίας’’ του Μεταξουργείου έχει βέλτιστη αξία ως οικόπεδο καθώς το υπάρχον κτίσμα
κρίνεται κατεδαφιστέο. Η πρώτη άδεια για το ισόγειο εκδόθηκε το 1937 ενώ οι υπόλοιπες για τους άλλους δύο ορόφους μεταγενέστερα (1948, 1954). Ως οικόπεδο είναι ιδανικό για ανάπτυξη ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Είναι επίπεδο (6,5μέτρα πρόσοψη, 20μέτρα βάθος), πολυγωνικό, χτίζει 369,6μ², με συντελεστή κάλυψης 70%, συντελεστή ύψους 15,5 μέτρα, συντελεστή ορόφου τους τρεις.
Το μετρό Μεταξουργείο απέχει 270 μέτρα, η πλατεία Ομονοίας 850 μέτρα, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ποικίλες στάσεις λεωφορείων και κεντρικούς οδικούς άξονες.
Ένα ακίνητο με καλή προοπτική, επενδυτικού προφίλ, σε μια περιοχή με διαχρονική γοητεία, που αργά αλλά σταθερά αναβαθμίζεται, και μεταμορφώνεται σε έναν ιδιότυπο προορισμό πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, τουριστικού ενδιαφέροντος.
Caratteristiche
Contratto
Vendita
Tipologia
Terreno edificabile
Superficie
168 m²
Accesso in strada/servitù di passaggio
In autostrada
Altre caratteristiche
  • Esposizione nord
Informazioni sul prezzo
Prezzo
€ 215.000
Prezzo al m²
1.280 €/m²
Scopri ogni angolo dell'immobile
+3 foto
Opzioni aggiuntive

Contatta l'inserzionista