1/25

Terratetto unifamiliare 74 m², da ristrutturare, Kefalovrisi, Viannos

Viannos
€ 40.000
74 m²
No Ascensore

Nota

Annuncio aggiornato il 23/08/2024
Descrizione

riferimento: 5178

Τίτλος : Πωλείται δίπατο πετρόχτιστο σπίτι το οποίο χρονολογείται από το 1862 στο χωριό Κεφαλοβρύση νότια του Ν. Ηρακλείου – Κρήτη – Χώρα Ελλάδα – Τιμή πώλησης 40.000,00 ευρώ .

Θέση σπιτιού : 35° 2'36.21"Β, 25°27'18.56"Α

Ένα υπέροχο παλαιό κτίσμα με έντονη ιστορία το οποίο κατοικήθηκε από 3 γενιές . Πάνω στο κτίριο είναι λαξευμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν το έτος κατασκευής του . Η τοποθεσία του κτιρίου είναι επί του κεντρικού δρόμου του χωριού και μάλιστα στην αρχή εισόδου προς το κεφαλοβρύση πράγμα το οποίο του δίνει το πλεονέκτημα να είναι άμεσα προσβάσιμο από οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν οικοδομικά υλικά για την ανακατασκευή του .

Γενικά Χαρακτηριστικά Ακινήτου.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι είναι συνολικής επιφάνειας 119 τ.μ.
Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων τα οποία είναι στεγανά και μπορεί να ανακαινιστούνε είναι 74,00 τ.μ
Έτος Κατασκευής 1862.
Εκδόθηκε άδεια για ανακατασκευή του σπιτιού το 1985.
Υπάρχει ρεύμα και νερό .
Όλα τα ανοίγματα του σπιτιού είναι από Νότο/Ανατολή και Δύση . Επίσης υπάρχουν είσοδοι από όλες πλευρές εκτός από την Βόρεια .
Το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό χωριό της περιοχή την Ανω Βιάννο στο οποίο υπάρχουν κέντρο υγείας , τράπεζες , καταστήματα , super market , σχολεία .
Το κεφαλοβρύση όπως και άλλα κοντινά χωριά περιμετρικά της Βιάννου δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα κατά την γερμανική κατοχή πράγμα το οποίο είναι εγγεγραμμένο στα ιστορικά βιβλία και για το οποίο έχουν φτιαχτεί μνημεία προς τιμή εκείνων που έχασαν την ζωή του εκείνη την περίοδο.
Δυνατότητα εκμετάλλευσης Ακινήτου : Η εταιρία At Second Chance προτείνει το συγκεκριμένο ακίνητο για:

Για ιδία χρήση για ανθρώπους που θέλουν να αποτραβηχτούν σε μια ήσυχη τοποθεσία εκμεταλλευόμενος την φύση 100% . Για εκείνους που τους αρέσει και αγαπούν την ιστορία της Κρήτης και έχουν όνειρο ζωή να κατοικήσουν μόνιμα σε χωριά τα οποία έχουν έντονη ιστορία. Το ακίνητο αυτό έχει πολλές δυνατότητες . Αναπαλαιώνοντας το και κάνοντας το κατοικήσιμο θα γίνει πραγματικό κόσμημα στην γύρω περιοχή .
Επενδυτικά . Αγοράζοντας το και αναπαλαιώνοντας το με σκοπό την μίσθωση χειμώνα – καλοκαίρι λόγω της ορεινής τοποθεσίας του αλλά επίσης επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (km) από πολύ γνωστές παραλίες όπως Άρβη , Τέρτσα, Ψαρή Φοράδα . Ακόμα σε κοντινή απόσταση περίπου 40 χλμ. από το χωριό θα φτιαχτεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2024 και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή .
Περιγραφή Περιοχής

Το Κεφαλοβρύση είναι χωριό του Δήμου Βιάννου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Η θέση του είναι στους νότιους πρόποδες του όρους Δίκτη. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την ελαιοκομία και τελευταία και με καλλιέργειες πρώιμων κηπευτικών στην παράλια περιοχή. Η ονομασία του χωριού οφείλεται σε μεγάλη πηγή (νερομάνα). Η πηγή λέγεται και κεφαλάρι . Ενώ στις ενετικές απογραφές δεν αναφέρεται, αναγράφεται στην τουρκική απογραφή του 1671. Το Σεπτέμβριο του 1943 το χωριό πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς και εκτελέστηκαν με τουφεκισμό 36 από τους άνδρες κατοίκους.
Caratteristiche
Tipologia
Terratetto unifamiliare
Contratto
Vendita | Immobile a reddito
Ascensore
No
Superficie
74 m²
Arredato
No
Altre caratteristiche
  • Esposizione esterna
Informazioni sul prezzo
Prezzo
€ 40.000
Prezzo al m²
541 €/m²
Efficienza energetica
  • Anno di costruzione

    1862
  • Stato

    Da ristrutturare
  • Certificazione energetica

    In attesa di certificazione
Scopri ogni angolo dell'immobile
+22 foto
Opzioni aggiuntive

Contatta l'inserzionista