Attico Λεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών, Plateia Amerikis, Patision - Acharnon

Patision - AcharnonΛεωφ. Πατησίων - Λεωφ. Αχαρνών
€ 280.000
4 locali
117 m²
1 bagno
Piano 6
Ascensore
Balcone
Annuncio aggiornato il 26/06/2024
Descrizione

riferimento: 312512

Πλατεία Αμερικής, διατίθεται προς πώληση μοναδικής αισθητικής ρετιρέ, συνολικής επιφανείας 117 τμ, στον 6ο και 7ο όροφο πολυκατοικίας χτισμένης στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Χαρτοπαικτική λέσχη στο παρελθόν, φιλοξένησε κυρίες της αστικής τάξης που έπαιζαν κουμ καν και ανήσυχους κύριους που ενώ κάπνιζαν το πούρο τους και έπιναν το scotch τους τζόγαραν τις περιουσίες τους, κατοικία πρέσβη μετά, σκηνικό σε γυρίσματα σήριαλ και βιντεοκλίπ, παράδειγμα αστικής κατοικίας με ιδιαίτερο design στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης σε περιοδικά home and design και life style, πασαρέλα για επίδειξη μόδας ήταν κάποιες από τις πολλές χρήσεις που είχε. Σήμερα αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για τους λάτρεις της vintage αισθητικής.

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα ένας διάδρομος σε οδηγεί στο χωλ εισόδου, το οποίο είναι προθάλαμος στην ευθεία για την τεραστίων διαστάσεων σαλονοτραπεζαρία, στα αριστερά για την κουζίνα και το δωμάτιο υπηρεσίας που εν δυνάμει μπορεί να μετατραπεί σε wc ξένων και από τα δεξιά στα υπνοδωμάτια και το λουτρό. Η λογική της διαρρύθμισης του διαμερίσματος ακολουθεί την τυπική λογική της εποχής του, όπου τα δωμάτια διημέρευσης χωρίζονται από τα κοινόχρηστα, χαρίζοντας ιδιωτικότητα στους κατοίκους. Η σαλονοτραπεζαρία φωτίζεται από τον άπλετο ήλιο που εισέρχεται στο διαμέρισμα από την βεράντα του, επιφανείας περίπου 30 τμ. Στη μέση του σαλονιού υπάρχει το τζάκι με την πέτρινη επένδυση και δίπλα είναι η ξύλινη σκάλα που οδηγεί στη σοφίτα, που από εκεί υπάρχει πρόσβαση στο roof garden επιφανείας περίπου 40 τμ.

Τα χρώματά του, τα αντικείμενα που τo διακοσμούν, η κουζίνα του, τα γεωμετρικά σχέδια στα ξύλινα πατώματα, το ύψος του ταβανιού του, τα πορτοπαράθυρα του μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα μεγαλοαστικό διαμέρισμα της δεκαετίας του 1960 αναδεικνύοντας την Πλατεία Αμερικής σήμερα, Πλατεία Αγάμων τότε σε αυτό που ήταν, μια μεγαλοαστική γειτονιά με αρχιτεκτονήματα κλασικά δείγματα του αθηναϊκού μοντερνισμού και του καλλιτεχνικού δαιμόνιου των τότε αρχιτεκτόνων.

Σημείωση: το ακίνητο διατίθεται με την επίπλωση και τον εξοπλισμό, όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό.

Ενεργειακό Πιστοποιητικό: Υπό Έκδοση

Απόσταση από:
Πλατεία Αμερικής: 150 μ
Πάρκο Κύπρου: 220 μ
Πεζόδρομος Αγίας Ζώνης: 400 μ
Φωκίωνος Νέγρη: 500 μ
Πλατεία Κανάρη: 800 μ
Πλατεία Αγίου Γεωργίου: 900 μ
Πεδίον Άρεως: 1 χλμ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 1,1 χλμ

Τιμή: €280.000 (Η μεσιτική αμοιβή ανέρχεται στα 2% επί της τιμής πώλησης, πλέον 24% Φ.Π.Α)
Caratteristiche
contratto
Vendita
tipologia
Attico
superficie
117 m²
locali
4 (3 camere da letto, 1 altro), 1 bagno
piano
6° piano, con ascensore
totale piani edificio
2 piani
altre caratteristiche
Caminetto
Mansarda
Esposizione esterna
Balcone
Costi
prezzo
€ 280.000
spese condominio
€ 30/mese
Efficienza energetica
anno di costruzione
1964
stato
Ottimo / Ristrutturato
riscaldamento
Centralizzato, alimentato a metano
certificazione energetica
In attesa di certificazione
Opzioni aggiuntive

Contatta l'inserzionista