1/25

Terreno edificabile in Vendita

XilokastroΞυλόκαστρο, Άνω Τρίκαλα, Κορινθος
€ 19.000.000
11.387.629 m²

Nota

Annuncio aggiornato il 28/09/2024
Descrizione

riferimento: 1047

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Λειβάδι Φλαμπουρίτσα εμβαδού 11.500.000 τμ / 11.500 στρέμματα. Λέγεται ότι τα Τρίκαλα Κορινθίας πήραν το όνομά τους (Τρία Καλά) από τρία από τα καλά πράγματα που μπορείτε να βρείτε εδώ: άφθονο νερό, υγιεινό αέρα και αμπέλια που παράγουν καλό κρασί. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλα καλά πράγματα: Πλατάνια, πεύκα, πηγές και πέτρινες βρύσες, πλατείες, παλιές εκκλησίες, πέτρινα αρχοντικά και ψηλοί πύργοι (μερικοί χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα) διάσπαρτοι σε όλες τις περιοχές. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές - αλλά όταν χιονίζει μπορεί να έχετε πρόβλημα να πιστέψετε ότι δεν είστε στην ΕΛΒΕΤΙΑ ! Πολύ κοντά στην Αθήνα, μια ανάσα από τον Κορινθιακό Κόλπο, βρίσκονται φωλιασμένα μέσα σε κατάφυτες πλαγιές τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, που προσφέρονται για ένα ήρεμο διήμερο ή ονειρεμένες διακοπές κοντά στη φύση. Η περιοχή αυτή κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον ταξιδευτή. Η πρόσβαση στις διάφορες περιοχές της Ορεινής Κορινθίας, καθώς και στα επιλεγμένα καταλύματα, είναι γρήγορη και άνετη. Η μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και η πανέμορφη τοποθεσία, την κάνει έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ 1. Στο κτήμα υπάρχουν 3 σπήλαια μεγάλου γεωφυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Στο πιο γνωστό, το σπήλαιο του Ερμή φημολογείται ότι ο Ερμής γεννήθηκε εκεί και είχε κρύψει σύμφωνα με τη μυθολογία, τις χρυσές αγελάδες που έκλεψε από τον Απόλλωνα.
Η αξιοποίηση και προβολή του ως σημαντικού σημείου πολιτιστικής και γεωφυσικής κληρονομιάς μπορεί να φέρει σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον. 2. Στο κτήμα, υπάρχουν 3 πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά. Μετά τις απαραίτητες δοκιμές και αναλύσεις στο κρατικό εργαστήριο, μια πολύ ενδιαφέρουσα και προσοδοφόρα ιδέα θα ήταν η εμπορική εκμετάλλευση, η δημιουργία ενός νέου εμπορικού σήματος, εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού και γιατί όχι η εξαγωγή του. Το λιμάνι της Κορίνθου, άλλωστε, απέχει μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το κτήμα. 3. Εκμετάλλευση ξύλου / βιομάζας. Το κτήμα έχει τεράστιες ποσότητες ξύλου, τόσο από πεύκο όσο και από έλατο. 4. Δημιουργία Κέντρου χειμερινών σπορ: Παρόλο που υπάρχει ήδη Κέντρο Χειμερινών Σπορ στο Όρος Ζήρεια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους του.
Οι δυνατότητες δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου είναι αρκετά μεγάλες λόγω του γεωφυσικού πλούτου, του υψομέτρου και της κλίσης των βουνοπλαγιών, καθώς και της έλλειψης σημαντικών φυσικών εμποδίων. 5. Δημιουργία πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχειακής μονάδας, ξύλινων σαλέ, μπανγκαλόου, χειμερινών σπα κ.α. 6. Δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλήματα, όπως: - Χωματόδρομο, ποδήλατο βουνού και ειδικές διαδρομές / ποδήλατο κατάβασης.
- Χωματόδρομος και ειδικές διαδρομές για οχήματα 4Χ4 ή μοτοσικλέτες.
- Εκμετάλλευση κορυφών για απογείωση Parapendio, Αλεξίπτωτο,- Πεζοπορία,- Αναρρίχηση, Ιππασία, Εκτροφή αλόγων, Ιπποδρομίες, - Στάβλοι.. - Θερινές παιδικές Κατασκηνώσεις, Γκολφ, Μίνι γκολφ, Κάμπινγκ και άλλα πολλά. 7. Δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων. Περιοχές κατάρτισης, στάβλοι, διαδρομές, αναπαραγωγή κ.λπ.
Γήπεδο γκολφ ή μίνι γκολφ-εκπαίδευση. Κέντρα προετοιμασίας για ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 8. Διοργάνωση εκδηλώσεων, ορειβατικού μαραθωνίου, τριάθλου κ. α.
9. Δημιουργία παιδικών καλοκαιρινών κατασκηνώσεων / κάμπινγκ 10. Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας.
11. Κατασκευή ξύλινων σαλέ / δραστηριότητες στη φύση κ. α. 12. Αναπαραγωγή διαφόρων ειδών ζώων, όπως αρνιά, άλογα, πουλερικά, μέλισσες κ. λπ. 13. Δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, αξιοποιώντας τον άνεμο.
Ηλιακή ή υδάτινη ενέργεια διαθέσιμη στο κτήμα. 5. FESTIVALS όπως το Ziria Festival και το Voés Festival. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για ένα από τα 4 μεγαλύτερα ιδιόκτητα κτήματα στην Ελλάδα.
Caratteristiche
Contratto
Vendita | Immobile a reddito
Tipologia
Terreno edificabile
Superficie
11.387.629 m²
Accesso in strada/servitù di passaggio
In autostrada
Informazioni sul prezzo
Prezzo
€ 19.000.000
Prezzo al m²
2 €/m²
Scopri ogni angolo dell'immobile
+22 foto
Opzioni aggiuntive

Contatta l'inserzionista