1/5

Vivenda familiar 60 m², para restauro, Chondros, Viannos

Viannos
€ 30.000
1 quarto
60 m²
Não Elevador

Nota

Anúncio atualizado em 22/08/2024
Descrição

referência: 5235

Τίτλος : Πωλείται παλιά διώροφη κατοικία στο χωριό Χόνδρος νότια του Ν. Ηρακλείου – Κρήτη – Χώρα Ελλάδα – Τιμή πώλησης 30.000 ευρώ διαπραγματεύσιμη.

Θέση σπιτιού : 35.030155, 25.379255

Ένα παλαιό κτίσμα σε ένα χωριό με έντονη ιστορία . . Η τοποθεσία του κτιρίου είναι σε δρόμο του χωριού πράγμα το οποίο του δίνει το πλεονέκτημα να είναι άμεσα προσβάσιμο από οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν οικοδομικά υλικά για την ανακατασκευή του .

Γενικά Χαρακτηριστικά Ακινήτου.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι είναι συνολικής επιφάνειας 34,69 τ.μ.
Το σπίτι είναι επιφάνειας 30,00 τ.μ ο κάθε όροφος. Χρειάζεται ανακαίνιση.
Έτος Κατασκευής 1960 περίπου
Υπάρχει ρεύμα και νερό .
Το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό χωριό της περιοχή την Ανω Βιάννο στο οποίο υπάρχουν κέντρο υγείας , τράπεζες , καταστήματα , super market , σχολεία .
Το Χόνδρο όπως και άλλα κοντινά χωριά περιμετρικά της Βιάννου δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα κατά την γερμανική κατοχή πράγμα το οποίο είναι εγγεγραμμένο στα ιστορικά βιβλία και για το οποίο έχουν φτιαχτεί μνημεία προς τιμή εκείνων που έχασαν την ζωή του εκείνη την περίοδο.
Δυνατότητα εκμετάλλευσης Ακινήτου : Η εταιρία At Second Chance προτείνει το συγκεκριμένο ακίνητο για:

Για ιδία χρήση για ανθρώπους που θέλουν να αποτραβηχτούν σε μια ήσυχη τοποθεσία εκμεταλλευόμενος την φύση 100% . Για εκείνους που τους αρέσει και αγαπούν την ιστορία της Κρήτης και έχουν όνειρο ζωή να κατοικήσουν μόνιμα σε χωριά τα οποία έχουν έντονη ιστορία. Το ακίνητο αυτό έχει πολλές δυνατότητες αναδιαμορφώνοντας του.
Επενδυτικά . Αγοράζοντας το και ανακατασκευάζοντας το με σκοπό την μίσθωση χειμώνα – καλοκαίρι λόγω της ορεινής τοποθεσίας του αλλά επίσης επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (km) από πολύ γνωστές παραλίες όπως Κερατόκαμπος Καστρί Ληστή κ.α. . Ακόμα σε κοντινή απόσταση περίπου 40 χλμ. από το χωριό θα φτιαχτεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2028 και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή .
Περιγραφή Περιοχής

Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι περίπου 64 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την ελαιοκομία και με την καλλιέργεια πρώιμων κηπευτικών στην παράλια ζώνη. Κεντρικός ναός είναι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο Χόνδρο υπάρχει Δημοτικό Σχολείο.

Σε όλη την έκταση του χωριού υπάρχουν γραφικά εκκλησάκια του 14ου αιώνα, όπως του Αγίου Θεοδώρου (μεταξύ Χόνδρου και Αποστολιανού) με βυζαντινές τοιχογραφίες, όπου βρίσκεται σήμερα και το κοιμητήριο. Επίσης, συναντούμε τις εκκλησίες του Αγίου Φανουρίου, του Αγίου Αντωνίου, η οποία ξανακτίστηκε πρόσφατα λόγω του ότι είχε ερειπωθεί, του πρόσφατα ανακαινισμένου Αγίου Νικολάου καθώς επίσης και του Αγίου Ιωάννου στην ανατολική όχθη των εκβολών του Αναποδάρη, από το οποίο διασώζονται ερείπια. Σε έναν καταπράσινο τόπο, ο Χόνδρος αποτέλεσε από την Εποχή του Χαλκού σημείο έλξης για τους εκάστοτε πληθυσμούς που πέρασαν από αυτόν.

Στα σύγχρονα χρόνια ο Χόνδρος αναφέρεται στον Καστροφύλακα το 1583 με την ονομασία Condro, με 278 κατοίκους. Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας το χωριό ήταν τουρκοχώρι. Μάλιστα, στον Χόνδρο κατοίκησαν αγάδες λόγω του εύφορου εδάφους της περιοχής.
Características
Tipologia
Vivenda familiar
Contrato
Venda | Imóvel com receita
Elevador
Não
Superfície
60 m²
Quartos
1
Quartos
1
Mobilado
Não
Outras características
  • Exposição externa
Informações de preço
Preço
€ 30.000
Preço por m²
500 €/m²
Eficiência energética
  • Estado

    A reestruturar
  • Certificação energética

    Aguardando certificação
Descubra cada canto da propriedade
+2 fotos
Opções adicionais

Contactar o anunciante