Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
1/9
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι

Vila familiar Ηράκλειο Κρήτης, Achlada, Gazi

GaziΗράκλειο Κρήτης
€ 4.500.000
1.273 m²
Não Elevador

Nota

Anúncio atualizado em 05/06/2024
Descrição

referência: 954607

Προς Πώληση Συγκρότημα από έξι ημιτελείς βίλες στην Αγία Πελαγία, Ηράκλειο Κρήτης, συνολικής επιφάνειας 1.273,85 τ.μ.
Το ακίνητο είναι μια συλλογή τεσσάρων (4) οικοπέδων, συνολικής επιφάνειας 20.353,55 τ.μ., στη Φτεριά Αγίας Πελαγίας Δήμου Ηρακλείου, Κρήτης.
Τρία οικόπεδα (Α, Β και Γ) διαθέτουν έγκυρη οικοδομική άδεια για την κατασκευή κατοικιών, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και ως τουριστικά επιπλωμένα διαμερίσματα.
Το τέταρτο οικόπεδο (Δ) είναι κενό και χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση σύμφωνα με τον τελικό δασικό χάρτη.

Για την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου απαιτείται ελάχιστη επιφάνεια 20.000 τ.μ.
Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά τέσσερα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 20.353,55 τ.μ. (σύμφωνα με συμβόλαια και τοπογραφικά σχέδια της άδειας).

Οικόπεδο Α: 6.341,81 τ.μ.
Οικόπεδο Β: 4.657 τ.μ.
Οικόπεδο Γ: 5.055,47 τ.μ.
Οικόπεδο Δ: 4.299,27 τ.μ.

Στα οικόπεδα αυτά έχουν εκδοθεί τρεις άδειες οικοδομής, μία για κάθε ένα από τα οικόπεδα Α, Β και Γ, ενώ το οικόπεδο Δ είναι κενό.
Μπορούν να συμπεριληφθούν περιοχές με την προϋπόθεση ότι διατηρείται ο χαρακτήρας τους, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η ελάχιστη απαίτηση επιφάνειας.
Όλα τα άλλα κριτήρια, όπως αρχαιολογία, δασικές εκτάσεις, αποστάσεις και κυκλοφοριακή σύνδεση, έχουν ήδη καλυφθεί.

Για την ανάπτυξη ξενοδοχείου, η κάλυψη του οικοπέδου είναι 20% της συνολικής επιφάνειας ή 4.070,71 τ.μ., και το άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδόν είναι 3.663,63 τ.μ.
Το ακίνητο αποτελείται από τρία (3) συγκροτήματα, Α, Β και Γ, με συνολικά έξι ημιτελείς βίλες.
Το συγκρότημα Α (οικοδομική άδεια 287/2009) αποτελείται από μια κατοικία 466,38 τ.μ.
Το συγκρότημα Β (οικοδομική άδεια 340/2009) περιλαμβάνει τρεις κατοικίες 118,84 τ.μ., 129,74 τ.μ., και 160 τ.μ.
Τέλος, το συγκρότημα Γ (οικοδομική άδεια 291/2009) αποτελείται από δύο κατοικίες 200,38 τ.μ. και 198,51 τ.μ.
Σε όλες τις οικοδομικές άδειες, στη φάση του σχεδιασμού, ο συντελεστής δόμησης, η κάλυψη καθώς και οι ημιυπαίθριοι χώροι έχουν εξαντληθεί, ενώ μέχρι στιγμής τα κτίρια βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης της φέρουσας δομής και των τοίχων.

Τιμή: €4.500.000.
Keller Williams Cretan Properties, Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +306978513120, email: m.momekova@kwgreece.gr, website: https://kwcp.gr

Η Αγία Πελαγία είναι ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι χτισμένο στο κέντρο ενός γραφικού αμφιθεατρικού κόλπου, βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης, 23 χλμ. βορειοδυτικά από το Ηράκλειο (Ηράκλειο), πρωτεύουσα του νησιού της Κρήτης και απέχει 25 χλμ. από το διεθνή αεροδρόμιο Ηρακλείου και 23 από το λιμάνι των φέρι.

Η Αγία Πελαγία πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία, στη Μονή των Σεββαθιανών, ερείπια της οποίας βρίσκονται σε απόσταση 1 χλμ δυτικά του χωριού. Τις τελευταίες δεκαετίες, το θέρετρο γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, καθώς οι αμμώδεις παραλίες του προσελκύουν πολλούς επισκέπτες που βρίσκουν εδώ κάθε είδους υπηρεσίες. Από την Αγία Πελαγία μπορείτε να επισκεφτείτε τους υστερομινωικούς τάφους και το Πανεπιστήμιο (Πριτανίων) του 4ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκαν το 1970 στη θέση Κλαδιστός (ή Κλαδωτός/Κλαδισός) και υποστηρίζουν την άποψη ότι αυτή ήταν η θέση της αρχαίας πόλης της Απολλωνίας. Αξίζει να επισκεφθείτε και το κοντινό σπήλαιο (εξωκλήσι), με το όνομα «Εύρεση», όπου -σύμφωνα με το μύθο- οι ντόπιοι βρήκαν την εικόνα της Αγίας Πελαγίας (Σάντα Μαρίνα).

Στο χωριό μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες, που προσφέρουν παραδοσιακά αλλά και διεθνή πιάτα, μπαρ, καφετέριες, καταστήματα και μπουτίκ, που θα σας καλέσουν σε συναρπαστικές μικρές βόλτες στα δρομάκια.

Περιτριγυρισμένη από βουνά και λόφους, η Αγία Πελαγία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Κρήτης (που την καθιστά εύκολη τη χρήση ως βάση για περιηγήσεις και εκδρομές γύρω από το νησί της Κρήτης), με περίπου 9 μικρότερες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες (εκτός από τον κεντρικό κόλπο) προσεγγίζεται εύκολα με τα πόδια για όσους προτιμούν περισσότερο χώρο και ιδιωτικότητα παρά μεγάλες / πιο πολυσύχναστες παραλίες.

Οι κύριες περιοχές είναι: ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας (κύρια παραλία - και η πιο πολυσύχναστη), ο κόλπος της Λυγαριάς, ο όρμος του Μονοναύτη, ο κόλπος του Κλαδισού, η παραλία Made, η παραλία Ψαρομούρα, η παραλία των Φυλάκων, το Αμμούδι. Αν και υπάρχουν αρκετές (μικρές, σχεδόν κρυμμένες) παραλίες στην περιοχή (πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με πόδια ή με βάρκα).

Κοντά στην Αγία Πελαγία θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφθείτε, όπως το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα παραδοσιακά χωριά Αχλάδα, Φόδελε, Ρογδιά και Ανώγεια μέχρι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης Ίδη (ονομάζεται επίσης "Ίδα" ή «Ψηλορείτης» - ύψος 2.456μ.).

Στοιχεία επικοινωνίας
Τιμή: 4.500.000 €
Επικοινωνία: Keller Williams Cretan Properties
Τηλέφωνο: +306978513120
Email: m.momekova@kwgreece.gr
Ιστοσελίδα: kwcp.gr
Características
Tipologia
Vila familiar
Contrato
Venda
Andar
Rés-do-chão
Elevador
Não
Superfície
1.273 m²
Mobilado
Não
Varanda
Não
Informações de preço
Preço
€ 4.500.000
Preço por m²
3.535 €/m²
Eficiência energética
  • Ano de construção

    2009
  • Certificação energética

    Aguardando certificação
Descubra cada canto da propriedade
+6 fotos
Opções adicionais

Contactar o anunciante