1/25

Vivenda familiar Πραγματευτής, 220 29 Λεωνίδιο, Pragmateftis, Leonidio

LeonidioΠραγματευτής, 220 29 Λεωνίδιο
€ 179.000
4 quartos
115 m²
2 casas de banho
Varanda
Mobilado

Nota

Anúncio atualizado em 30/07/2024
Descrição

referência: EK-6995583

Σε έναν υπέροχο παραδοσιακό οικισμό με ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα, διατίθεται προς πώληση πέτρινη αρχοντική κατοικία συνολικής επιφάνειας 115 τ.μ σε δικό της οικόπεδο 317 τ.μ . Χτισμένη στην ψηλότερη πλευρά του χωριού Πραγματευτή Αρκαδίας, η κατοικία αυτή αποτελεί ένα τυπικό παραδοσιακό δείγμα της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής, περικυκλωμένη από έντονη Μεσογειακή βλάστηση και με πανοραμική θέα προς το Μυρτώο Πέλαγος. Η μονοκατοικία χτίστηκε πριν από έναν αιώνα περίπου και έχει αποκατασταθεί εξ ολοκλήρου διατηρώντας την αρχική της γοητεία. Αυτή η μοναδική ιδιοκτησία συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη άνεση, προσφέροντας έναν ιδανικό χώρο για ηρεμία και χαλάρωση.

Εξωτερικά ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του ακινήτου είναι η ιδιαίτερη αυλή του με τον πετρόχτιστο ξυλόφουρνο ο οποίος σας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Η αυλή που προσφέρει θέα σε οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια, διαθέτει επίσης ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο κάτω από παραδοσιακή ξύλινη στέγη, καθώς και μια εν ενεργεία στέρνα με πόσιμο νερό. Επίσης υπάρχει σε εγγύτητα με το βασικό κτίριο και ένας κλειστός αποθηκευτικός χώρος πάνω από τον οποίο διαμορφώνεται μια μικρή ταράτσα.

Εσωτερικά η κατοικία είναι ανακαινισμένη και εκτείνεται σε 2 βασικά επίπεδα (ισόγειο και όροφο), ενώ υπάρχει και ένα ενδιάμεσο επίπεδο (ημιόροφος). Ο επάνω όροφος αποτελείται από ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με χτιστό κρεβάτι που ενώνεται με ένα άνετο καθιστικό. Το καθιστικό αυτό διαθέτει τζάκι, και έχει θέα στη θάλασσα καθώς και πρόσβαση στην γραφική ταράτσα. Στο μεσαίο επίπεδο υπάρχει ένα δεύτερο μικρότερο καθιστικό με θέα στην αυλή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δεύτερο υπνοδωμάτιο. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του δωματίου είναι το μεγάλο του ύψος και το κόκκινο παραδοσιακό του τζάκι (εκλεκτικιστικό), που προσδίδει στον χώρο κάτι από την παλιά του αίγλη. Τα δύο αυτά επίπεδα διαθέτουν ξύλινα δάπεδα και στεγάζονται από μια όμορφη και σε καλή κατάσταση ξύλινη στέγη. Στο κάτω επίπεδο και με μορφή καμάρας, βρίσκεται η κουζίνα με την τραπεζαρία καθώς και το μπάνιο με το WC του. Ο χώρος του μπάνιου αποτελείται από έναν ανοιχτό νιπτήρα και δύο μικρά δωμάτια, όπου βρίσκονται η τουαλέτα και το χτιστό ντους αντίστοιχα. Η κατοικία έχει ξύλινα παραδοσιακά κουφώματα και είναι πλήρως επιπλωμένη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα είδη. Διαθέτει ντουλάπες, νεροχύτη, ψυγείο, μικρό φούρνο, νιπτήρα και κινητά έπιπλα όπως καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, τραπέζι.

Το ακίνητο βρίσκεται σε μια γραφική γειτονιά της Πραγματευτής (διατηρητέος οικισμός), η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται, λόγω των πολλών αποκαταστάσεων και ανακαινίσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια. Η τοποθεσία του είναι αρκετά ήσυχη και σε μικρή απόσταση από την θάλασσα (2.6 χλμ.), ενώ απέχει 9 χλμ από το Λεωνίδιο. Είτε προορίζεται για ιδιοκατοίκηση, είτε για βραχυχρόνια μίσθωση, αυτό το ακίνητο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κανονίσετε επίσκεψη, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Υπεύθυνος Ακινήτου: Αργύρης Μαυρονικόλας
Κινητό Τηλέφωνο: +**/****** (whatsApp / viber)
Características
Tipologia
Vivenda familiar
Contrato
Venda
Andares do Edifício
2
Superfície
115 m²
Quartos
4
Quartos
2
Casas de banho
2
Mobilado
Sim
Varanda
Sim
Aquecimento
Individualizado, alimentado a lenha
Outras características
  • Lareira
Informações de preço
Preço
€ 179.000
Preço por m²
1.557 €/m²
Eficiência energética
  • Estado

    Muito bom / Remodelado
  • Aquecimento

    Individualizado, alimentado a lenha
  • Certificação energética

    Livre
Descubra cada canto da propriedade
+22 fotos
Opções adicionais

Contactar o anunciante

Privado