Anúncio sem foto

Pedir fotos ao anunciante

Apartamento T1 Καστέλλι 704 00 Μοίρες, Kastelli, Moires

MoiresΚαστέλλι 704 00 Μοίρες
€ 55.000
2 quartos
62 m²
1 casa de banho
Andar 1
Não Elevador
Varanda
Mobilado

Nota

Anúncio atualizado em 17/07/2024
Descrição

referência: EK-7141489

Σπίτι "Παππού-Γιαγιάς" με ανεκτίμητη συναισθηματική αξία & αναμνήσεις στην οικογένειά μας όπου πρέπει να αποχωριστούμε λόγω μη χρήσης πια. Το σπίτι απευθύνεται σε αγοραστές όπου με μία μικρής έκτασης επεμβάσεις μπορούν να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής και να ανακαλύψουν νέους προορισμούς στη Ν.Α. Κρήτη & να αποκτήσουν και εκείνοι νέες αναμνήσεις χωριού όπως και εμείς.
Σε κοντινή απόσταση απο το σπίτι βρίσκουμε τους αρχαιολογικούς χώρους Φαιστού ,Γόρτυνας ,Μάταλα ,καταπληκτικές παραλίες Αγίας Γαλήνης, Λέντα , Μάταλα κλπ.
Λίγα λόγια για το χωριό.
Το χωριό απέχει από το Ηράκλειο περίπου 50 χλμ. & 5 χλμ. από τον Δήμο Μοιρών με ανεπτυγμένη οικιστική & εμπορική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, στο χωριό μένουν 325 κάτοικοι. Κύρια ασχολία τους είναι η ελαιοκομία και η αμπελοκαλλιέργεια.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, στις υπώρειες του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 170 μ. Το όνομα του χωριού οφείλεται στο φρούριο, που λεγόταν Castel Nuovo και βρίσκεται σε μικρή απόσταση στα ανατολικά του χωριού και σήμερα λέγεται Ψηλό Καστέλι.

Το Castel Νuovo κτίστηκε το 1206 από τον γενοβέζο αρχιπειρατή Enrico Pescatore, στο απότομο ύψωμα και του έδωσε το όνομα nuovo. Το ίδιο όνομα διατήρησαν οι Βενετοί και αναφέρεται σε έγγραφο της διανομής το 1212. Το κτίριο παρέδωσε στους επαναστάτες Σκορδίληδες ο καστελάνος Κορράντο Ντε Μιλένα, κατά την επανάσταση των δύο Συβρίτων το 1230 1236. Στην επανάσταση του Αγίου Τίτου του 1364 οι επαναστάτες ματαίως προσπάθησαν να το καταλάβουν.

Στην περιοχή τοποθετείται και η αρχαία πόλης Αίνα (2ος – 1ος π.Χ. αιώνας).

Το Castro Nuovo αναφέρεται σε συμβόλαιο του 1301 του συμβολαιογράφου του Χάνδακα Benv. De Brixano. Αναφέρεται επίσης σε έγγραφο του Δουκικού Αρχείου Χάνδακα του 1368, ότι ο Michael Dulepti (Δουλευτής) κάτοικος του Castro Nuovo δικαιώθηκε από την απαίτηση του Ioh. De Lago, ο οποίος απαιτούσε το τρίτον από τον ασβέστη, που ο Michael Dulepti έβγαλε από το Καμίνι που είχε κάνει στον κήπο, τού κειμένου στο φέουδο τού Ρουφά, που ανήκει στο Ioh. De Lago… Αναφέρεται επίσης σε συμβόλαιο τού 1388 Καστέλι Καινούργιο.

Από τον Καστροφύλακα αναφέρεται ως Novo proprio (= το κυρίως Καστέλλι) με 644 κατοίκους το 1583. Στην κατάσταση των υποχρεωμένων να υπηρετήσουν στις γαλέρες (ή κάτεργα) ως κωπηλάτες αναφέρονται στο Castel ditto 28 άτομα. Από το Βασιλικάτα αναγράφεται ως Castel nuovo proprio το 1630.
Características
Tipologia
Apartamento
Contrato
Venda
Andar
1
Elevador
Não
Superfície
62 m²
Quartos
2
Quartos
1
Casas de banho
1
Mobilado
Sim
Varanda
Sim
Informações de preço
Preço
€ 55.000
Preço por m²
887 €/m²
Eficiência energética
  • Ano de construção

    1981
  • Certificação energética

    Livre
Opções adicionais

Contactar o anunciante

Privado