Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι
1/22
Εσωτερικοι χώροι
Εσωτερικοι χώροι

Отдельный дом на одну семью Δύστος, Argiro, Distos

DistosΔύστος
€ 80 000
5 помещения
350 m²
2 ванные
Нет Лифт
Погреб

Пометка

Объявление обновлено 09.08.2024
Описание

ID: 40812

ID Ακινήτου : ES480
ΕΝΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΚEΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ένα επιβλητικό τριώροφο πέτρινο σπίτι, το οποίο μπορείτε να ανακατασκευάσετε με υψηλές προδιαγραφές. Πρόκειται για ένα υπέροχο οικοδόμημα που χτίστηκε το 1880 και εξακολουθεί να στέκεται αγέρωχο. Πρόκειται για ένα σπάνιο κτίσμα και δύσκολα θα βρείτε τόσο μεγάλα πέτρινα σπίτια σε όλη την Εύβοια.

Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Αργυρό, η θέση του είναι δεσπόζουσα με θέα την κοιλάδα και τα χωράφια του κάμπου του Αργυρού. Τα ταβερνάκια του χωρίου είναι στα δύο λεπτά με τα πόδια, ενώ απέχει 8 λεπτά με το αυτοκίνητο από τις Ζάρακες και 10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τις παραλίες Κοσκινά, Λιμάνι Μπάφαλο και την παραλία των Ζάρακων στο Αιγαίο. Το χωριό είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος με 2 ταβέρνες και ένα παντοπωλείο. Η περιοχή είναι γεμάτη από παλιά σπίτια και ερείπια, που περιμένουν τους νέους ιδιοκτήτες τους για να τα επαναφέρουν στη ζωή.

Το σπίτι έχει δύο πλήρεις ορόφους και ένα ημι-υπόγειο διαμέρισμα που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα επιπλέον βοηθητικό δωμάτιο, όπως αποθήκη ή σάουνα. Ο τελευταίος όροφος χτίστηκε με μεγαλοπρέπεια, καθώς ανήκε στον τοπικό ιερέα. Με ψηλά ταβάνια που φτάνουν τα 3,5 μέτρα, ψηλές πόρτες δωματίων και πέτρινο τοίχο πάχους 50 εκατοστών, το σπίτι είναι ένα τυπικό σπίτι του 1800 χτισμένο με τα υψηλότερα πρότυπα της εποχής. Ακριβώς δίπλα στο κύριο κτίριο θα βρείτε ένα επιπλέον κτίριο περίπου 50m2 που χρησιμοποιούνταν ως στάβλος, το οποίο θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε ένα επιπλέον δωμάτιο με τις δικές του εγκαταστάσεις. Το κύριο κτίριο είχε 9-13 δωμάτια και περίπου 5-6 υπνοδωμάτια, αν και η σύνθεση και η διάταξη θα μπορούσε να διαφέρει όταν ξαναχτιστεί.

Η πρόσβαση στον πρώτο όροφο γίνεται από εξωτερική τσιμεντένια σκάλα με πρόσβαση από την αυλή του ισογείου. Το ισόγειο έχει πρόσβαση απευθείας από την αυλή. Ο σημερινός τύπος του σπιτιού θα μπορούσε να περιγραφεί ως duplex με ξεχωριστή είσοδο σε κάθε όροφο, αλλά αυτό θα μπορούσε να τροποποιηθεί με μια εσωτερική σκάλα που θα συνδέει τουλάχιστον τους δύο τελευταίους ορόφους.

Η μία πλευρά του τοίχου έχει καταρρεύσει εν μέρει, αλλά ο κύριος σκελετός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των άψογων τοίχων από γωνιόλιθους, είναι ακόμη άθικτος. Ένα ιδανικό έργο αποκατάστασης για επίδοξους αρχιτέκτονες ή εμπνευσμένους ιδιοκτήτες, μπορείτε σίγουρα να αποκαταστήσετε πλήρως ολόκληρο το σπίτι. Με τη βοήθεια τοπικών τεχνιτών, δεν θα πιστεύετε τι μπορεί να γίνει. Απλά δείτε τα άλλα πέτρινα σπίτια που έχουμε παραθέσει εδώ.

Δίπλα θα βρείτε επίσης ένα ακόμη μικρό οικόπεδο με ένα ερείπιο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως επιπλέον χώρος για την αυλή ή ως χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητό σας.

Με το κόστος των οικοδομικών υλικών να αυξάνεται σε πρωτοφανή ύψη, η αποκατάσταση ενός παλιού πέτρινου αρχοντικού είναι η καλύτερη ιδέα αυτή τη στιγμή. Όπως είναι τώρα, το κόστος της ανακατασκευής θα κόστιζε περίπου στα 80.000 ευρώ.

Οι επισκέψεις είναι διαθέσιμες εντός 48 ωρών από την ώρα που θαμας ειδοποιήσετε.
Характеристики
Типология
Отдельный дом на одну семью
Договор
Продажа
Этаж
Нулевой этаж
Лифт
Нет
Площадь
350 m²
Помещения
5
Спальни
5
Ванные
2
Меблировано
Нет
Балкон
Нет
Информация о ценах
Цена
€ 80 000
Цена за м²
229 €/m²
Энергоэффективность
  • Год постройки

    1880
  • Состояние

    Подлежит ремонту
  • Энергетическая сертификация

    Не подлежащий
Откройте для себя каждый уголок объекта недвижимости
+19 фотографии
Доп. опции

Свяжитесь с рекламодателем